nlc.hu
Aktuális

Az EU egyik legkorruptabb országa lettünk

Az EU egyik legkorruptabb országa lettünk

Hármas holtversenyben Magyarország, Románia és Bulgária az unió legkorruptabb országai a Transparency International indexe szerint.
Korrupció

Bulgáriával és Romániával holtversenyben az Európai Unió legkorruptabb országa lettünk a Transparency International 2020-as korrupcióérzékelési indexe szerint, amelyről a hvg.hu írt.

A 0-tól 100-ig tartó skálán – amelyen 100 a tökéletesen korrupciómentes államnak jár – ugyanúgy 44 pontot kapott Magyarország és Románia, mint egy évvel ezelőtt. Viszont a bolgárok javítottak, ezért csúsztunk hátrébb.

2010-ben az EU kilencedik legkorruptabb országának számított Magyarország a Transparency indexe szerint, azóta minden évben hátrébb kerültünk a listán. Globálisan a 69. helyre jöttünk fel a tavalyi 70. helyről.

A világ legkevésbé korrupt országai 2020-ban Dánia és Új-Zéland voltak, ezek a maximálisan elérhető 100 pontból 88-at szereztek. 85-85 pontot kapott Finnország, Svájc, Svédország. Közép- és Kelet-Európa legjobban teljesítő állama – mint mindig 2012 óta – Észtország lett 75 ponttal.

Korrupció az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top