nlc.hu
Aktuális

Lakástüzek 2021 januárjában

Még csak január van, de idén már 622 lakástűz volt

2021-ben eddig heten vesztették életüket Magyarországon lakástűzben.

Meghalt egy ember, miután kigyulladt Budapesten egy XIV. kerületi, Répásy Mihály utcai lakás. Egy társasház földszinti lakása gyulladt ki.

A tűzoltók az oltás közben találták meg a középkorú férfi holttestét. A harminc négyzetméteres lakásban egy fotel és annak környezete égett három négyzetméteren. A tűz keletkezésének pontos okát, körülményeit a katasztrófavédelem vizsgálja, áll az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közleményében.

Idén már 622 lakástűz keletkezett, ezekben 47 ember sérült meg, ők jellemzően füstmérgezést szenvedtek, hét emberen pedig már nem lehetett segíteni. Egy kis odafigyeléssel és füstérzékelőkkel mindegyik eset megelőzhető lett volna, hívják fel a figyelmet.

 Kigyulladt lakóház Budapest XXII. kerületében. A száz négyzetméteres, kétszintes épület teljes terjedelmében égett, a tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületből.


Kigyulladt lakóház Budapest XXII. kerületében. A száz négyzetméteres, kétszintes épület teljes terjedelmében égett, a tűzoltók több gázpalackot is kihoztak az épületből (Fotó: MTI /Mihádák Zoltán)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top