nlc.hu
Aktuális

Lejárnak az autópálya-matricák

Autósok! Fontos határidő jár le éjfélkor

Vasárnap éjfélig érvényesek a tavalyi autópálya-matricák, hétfőtől már csak a 2021-es jogosultságokkal lehet a díjköteles útszakaszokra hajtani.

Ha rendszeresen vezetsz autópályán és éves matricád van, akkor jó, ha tudod, hogy vasárnap éjfélig érvényesek csak a tavalyi matricák. Hétfőtől a díjköteles szakaszokon már csak az idei matricákat fogadják el, aki véletlenül enélkül hajt fel a sztrádára, annak 60 perce van pótolni a hiányosságot, különben jön a pótdíj.

Kép forrása: Unsplash

Kép forrása: Unsplash

A Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. korábbi közleménye szerint 2,6 millió éves matrica jár le hétfőre virradóra, és ebből 1,7 milliót a hét elején még nem váltottak újra a közlekedők. A vasárnap ráadásul nem csupán az érvényesség, hanem az útdíjfizetési kedvezmények miatt is fontos határidő. A nagycsaládosoknak ekkorra kell megújítaniuk a bejelentésüket a kedvezményes vásárláshoz.
    
A NÚSZ Zrt. honlapján a matricákat kényelmi díj nélkül lehet vásárolni, és a bizonylatot, értesítést sem kell megőrizni.

Az autópálya-matrica árnyoldalai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top