nlc.hu
Aktuális

A modellváltásról szóló szavazás az SZTE-n

A modellváltásról szóló szavazás megismétlését kéri a Szegedi Tudományegyetem szenátora

Szajbély Mihály, a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarának szenátora szerint ügyrendi szabálysértések történtek az egyetemi modellváltásról szóló szavazáson.
Szegedi Tudományegyetem

Panasszal élt Szajbély Mihály, a Szegedi Tudományegyetem bölcsészkarának szenátora annak érdekében, hogy az egyetem szenátusa megismételje a modellváltásról szóló szavazást – írja a Szeged.hu.

A pénteki rendkívüli ülésen elég különös körülmények között zajlott a szavazás, amelyet Rovó László rektor kétszer is elindított. Többek számára nem volt teljesen világos, hogy miről szavaznak: arról, hogy melyik előterjesztésről döntsenek, vagy már magáról a modellváltásról. A résztvevők többsége ráadásul online vett részt az ülésen.

Szajbély Mihály volt bölcsészkari dékán – aki korábban garanciákat kért a modellváltásra – beadott egy módosító javaslatot az ülésre, szót viszont nem kapott. Pedig kimondottan kérte, hogy a szavazás előtt szeretne szólni.

Szajbély úgy gondolja, a szenátusi ülésen ügyrendi szabálysértések történtek. Ezért írt most levelet az egyetem rektorának, akitől azt kérte, lehetőség szerint 24 órán belül válaszoljon a beadványára.

(Kiemelt kép: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top