nlc.hu
Aktuális

Életveszélyes manőverek az M44-esen - videó

Életveszélyes manőverek a békéscsabai turbó körforgalomban – videó

Decemberben adták át a csomópontot, és sokan még nem igazodnak ki a többsávos körforgalomban. Előfordult, hogy egy traktor kényszerült tolatni.

Megdöbbentő felvételeket rögzített az elmúlt hetekben a Magyar Közút kamerája az M44-es autóútra vezető új békéscsabai turbó körforgalomnál. A szabályoknak megfelelő, egyértelmű kitáblázás ellenére egyes közlekedőknek még nem sikerült megszoknia a környéken újdonságnak számító többsávos körforgalmat. A felvételeken jól látszik, hogy az autósok megijednek attól, hogy az M44-es autóútra hajtanak fel és hidegvérrel visszatolatnak vagy éppen forgalommal szembefordulnak, és a mellékelt videón autóúton tolató személyautót, kamiont és traktort is láthatunk.

A Magyar Közút a közleményében arra hívja fel a közlekedők figyelmét, ha az előjelzések ellenére véletlenül nem a számukra megfelelő sávban hajtanak be a körforgalomba és emiatt az M44-es autóútra hajtanak fel: ne tegyenek meggondolatlan lépéseket, ne tolassanak vissza, ne álljanak és ne forduljanak meg! Ha navigációs eszközt használnak, figyeljenek arra is, hogy az friss adatokat tartalmaz-e, abban szerepel-e az új út és csomópont.

Az útszakasz egyelőre díjmentesen használható, ráadásul csupán négy kilométerre található a legközelebbi csomópont, ahol biztonságosan le tudnak hajtani, illetve visszatérni a turbó körforgalomhoz, tehát nem éri meg kockáztatni. A szakemberek a következő hetekben az előírásokon túl újabb burkolati jelekkel és táblákkal erősítik tovább a csomóponti ágak előjelzéseit, valamint az autóút legközelebbi lehajtójára is külön táblán hívják majd fel a figyelmet, ezzel is megakadályozva a balesetveszélyes tolatásokat és visszafordulásokat, teszik hozzá.

M44-es gyorsforgalmi út békéscsabai végpontjában lévõ turbó körforgalmi csomópont


Gépjárművek közlekednek az M44-es gyorsforgalmi út békéscsabai végpontjában lévő turbó körforgalmi csomópontban a város határában 2020. december 11-én. Az eredetileg tervezettnél másfél hónappal korábban, december 11-e délutántól használhatják az autósok az M44-es gyorsforgalmi út Békéscsaba-Kondoros közötti 17,6 kilométeres szakaszát – közölte a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. közleményében (Fotó: MTI / Rosta Tibor)

Felelőtlen sofőrök:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top