nlc.hu
Aktuális

Kislányt fújtak le paprikaspray-vel amerikai rendőrök

Paprikaspray-vel fújtak le és megbilincseltek a rendőrök egy 9 éves kislányt

Az eset New York államban található Rochester városában történt, a rendőrök testkamerája rögzítette az egészet.

A New York államban található Rochester városában egy rendőr egy megbilincselt 9 éves lány ellen használt paprikaspray-t múlt pénteken, az esetet egy másik rendőr testkamerája rögzítette, a felvételt a hétvégén hozták nyilvánosságra, írja a Telex.

A rendőrséget azért riasztották, mert a lány azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát és édesanyját. A lány először megpróbált elfutni, majd amikor be akarták tenni a járőrkocsiba, ellenállt, a hivatalos közlemény szerint az egyik járőr kénytelen volt földre vinni a gyereket, akit „a saját testi épsége érdekében” és a szülei kérésére bilincseltek meg, és egészségügyi segítséget hívtak hozzá. Mivel a lány ezután sem volt hajlandó rendesen beülni a rendőrautóba, ezért az egyik rendőr paprikaspray-t fújt az arcába.

A rendőrségi rasszizmus ellen küzdő civilek azonnal tüntetést szerveztek a városban, miután az eset nyilvánosságra került, az akcióban részt vevő rendőröket azóta felfüggesztették.

A rochesteri rendőrséget nem először éri kritika, 2020 márciusában egy mentális problémákkal küzdő fekete férfi halt meg, miután egy rendőri intézkedés során egy úgynevezett ‘spit hood’-ot húztak a fejére, vagyis olyan zsákot, ami megakadályozza, hogy a fogvatartottak köpni vagy harapni tudjanak. A halottkém vizsgálata szerint a férfi halálát gyilkosság okozta, a fizikai korlátozás következtében beállt fulladás révén, illetve a boncolás megállapította, hogy szervezetében a fenciklidin (PCP) nyomait mutatták ki, ami hozzájáruló tényező lehetett a halálhoz.

Paprikaspray

Fotó: Getty Images

Ha valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd a 116-123-as ingyenes lelkielsősegély-számot! Ha te érzed úgy, hogy összecsaptak a fejed felett a hullámok, bátran hívd őket!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top