nlc.hu
Aktuális

Interjút adott a móri bankrabló

„Normális katolikusként” szeretne élni a móri bankrabló

Weiszdorn Róbert rabtársait is segíti.
„Normális katolikusként" szeretne élni a móri bankrabló

Interjút adott a SZEMlélek portálnak Weiszdorn Róbert, azaz a móri bankrabló. Weiszdorn és társa 2002-ben kirabolt egy móri bankot, a támadás során nyolc ember meghalt, így Weiszdornt életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, feltételes szabadságra bocsátás lehetőségével.

Társa az ítélethozatal előtt öngyilkos lett.

Weiszdorn a magazinnak azt mondta, nem lett lelkész, de elvégezte a teológusi képzést a börtönben, sok változáson ment keresztül és szeretne normális katolikusként élni.

A férfi állítása szerint segíti rabtársait, imával kezdi és zárja a napot, most a covid miatt misére nem járhat. „Őszintén sajnálom, hogy 8 ember meghalt, egyikükre én is rálőttem, akinek a megölésével meggyanúsítottak. Az, hogy én tudom, hogy nem öltem embert, akkora pluszt ad, hogy bárkinek a szemébe bele tudok nézni. Tudom, mit tettem. Kaptam egy büntetést, itt vagyok, de az igazság hatalmas erőt ad” – nyilatkozta.

Mindenkinek azt javasolja, kövessék a Biblia útmutatását, szerinte nem a csillogás és a pénz viszi előbbre az embert, nem ezek a dolgok töltik fel lelkileg és szellemileg.

(via)

(Kiemelt kép: MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top