nlc.hu
Aktuális

Ittasan vezette a buszt

Ittasan vezette a buszt, és szállított utast is

Két sört ivott három órával azelőtt a férfi, hogy elkezdte felszedni az utasait.

Azt írja a police.hu, hogy egy autóbusz-vezető ellen indított ittas járművezetés gyanúja miatt büntetőeljárást a Szeghalmi Rendőrkapitányság. Az illető 2021. február 18-án egy cég autóbuszával munkásokat szállított, és miután a telephelyről elindult, Szeghalmon két helyen kellett volna utast felvennie. Az első megálló után, amikor már egy utas a buszon volt, leállították és ellenőrizték a rendőrök. Az igazoltatásakor végzett légalkoholmérés eredménye pozitív lett, ezért előállították a rendőrkapitányságra, ahol további két mérés erősítette meg az ittas állapot gyanúját.

Sör, szonda, slusszkulcs

Sör, szonda, slusszkulcs / Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A sofőr végül elismerte, hogy 18 óra körül megivott egy liter sört, és hozzátette, hogy azt hitte, hogy 21 órára, mire dolgozni indul, a szervezete feldolgozza az elfogyasztott alkoholt, de ez nem történt meg, tehát ittasan vezetett, mint az a lány, aki tavaly decemberben egy lopott busz volánja mögé ült. A rendőrök elvették az illető jogosítványát, és a járási hivatalnál kezdeményezték a vezetői jogosultságának szüneteltetését. 

Autós híreink: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top