Meghalt koronavírusban, majd védettségi igazolványt kapott

B.Esz. | 2021. Március 18.
Egyre nagyobb a káosz a védettséget igazoló plasztikkártyák körül.

Védettségi igazolványt az kap, akit beoltottak, vagy átesett a koronavíruson. Előbbi esetben az igazolvány érvényességi ideje nincs kitöltve, megfertőződés esetén hat hónap a lejárati idő. Ha megállapítják, hogy antitestek vannak a vérben, négy hónapig érvényes az igazolvány. Csakhogy – ahogy azt már ebben az országban megszokhattuk – a plasztikkártyák körül is hatalmas káosz alakult ki. Az RTL Híradójának egy neve elhallgatását kérő nézője azt mondta, édesapjának is postáztak ilyet, miután elhunyt koronavírusban.

Védettségi igazolványok (Fotó: RTL Híradó)

A férfi apja elsején halt meg kórházban, a védettségről szóló igazolást 17-én vette kézhez. A férfi szerint ez kegyeletsértő és egyben érthetetlen is.

Mások is panaszkodtak arról, hogy az érvényességi dátum hibás, egy nő kártyáján például májusi dátum szerepel, miközben március 8-án kapta meg a védőoltást. Egy öttagú család, akik egy időben estek át a betegségen, négy plasztikkártyát kaptak eltérő dátumokkal… De olyan is előfordul, hogy olyanoknak is kiküldik a kártyát, akik se beoltva nincsenek, se betegek nem voltak.

Az RTL érdeklődött az Operatív Törzsnél, de választ nem kaptak.

Kapcsolódó cikkek

Exit mobile version