nlc.hu
Aktuális

Cenzúrázta a leszbikus csókokat a köztévé?

A férfi-nő szexjelenet maradhatott, a leszbikus csók repült az m2 Petőfin leadott sorozatból

Az m2 Petőfi a héten kezdte adni új magyar szinkronnal a korábban a Netflixen futó nagy sikerű szuperhősös sorozatot, a Jessica Jonest. Csakhogy a leszbikus csókok valahogy kimaradtak belőle.

Kovács Gellért Filmszerész filmkritikus Facebook-oldala robbantotta be a hírt: az m2 Petőfin hiányos változatban fut a Jessica Jones című kultsorozat: a leszbikus csókjeleneteket kihagyták belőle, és az első epizód emiatt nagyjából negyven másodperccel lett rövidebb. A tévécsatornák esetében viszonylag megszokott, hogy filmeket és sorozatokat csonkított változatban mutatnak be, aminek az elsődleges oka az, hogy a korhatáros tartalmakat főműsoridőben is műsorra tudjanak tűzni (zárójelben megjegyezzük, hogy a repülőgépeken is cenzúrázott változatban futnak a filmek), de itt most nem ez volt a helyzet: ez a széria csak este tíz után megy, magas korhatárral. A jelenetek hiányát a hvg is leellenőrizte, és valóban eltűntek, ami már csak azért is érdekes, mert egy heteroszexuális szexjelenet meg simán benn maradhatott.

Részlet a Jessica Jones című sorozatból (fotó: Netflix)

Részlet a Jessica Jones című sorozatból (fotó: Netflix)

A lap szerint ilyenkor két verzió lehetséges: előfordulhat, hogy az m2 Petőfi már eleve egy vágott verziót kapott, de könnyen lehet, hogy ők maguk vágták meg a sorozatot. A hvg a köztévének és a Netflixnek is elküldte a kérdéseit, de eddig nem érkezett válasz. Csak súgunk, hogy a Netflix helyett talán inkább az ABC/Marvel Television/Disney-t kellett volna megkérdezni, mert ők a gyártók, a Netflix csak megvásárolta a sorozatot a felületére, és náluk az epizód leszbikus csókokkal együtt nézhető.

Ha cenzúrázatlanul néznél netflixes tartalmakat, ezeket ajánljuk:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top