nlc.hu
Aktuális

Kapkodnak a talált pénz után

A fél falu bejelentkezett az elvesztett pénzért

Ha nem lesz meg a gazdája, a helyi pópa kéri majd meg a lakosokat, hogy legyenek már egy kicsit őszintébbek.
Mogosesti, Románia

Valaki talált egy rakás pénzt, leadta a rendőrségen, nem sokkal később pedig sorba állt érte a fél falu, mindenki azzal jött, hogy az bizony az övé – írja a Főtér. Az eset Romániában, a Iaşi megyei Mogoşeşti községben történt. Az ismeretlen (de állítólag tetemes) összeget egy idős helybéli találta az utcán, és volt annyira becsületes, hogy besétált vele a rendőrőrsre.

Eddig minden szép és jó, csak hát a rendőrségi hirdetésre több tucat helybéli bejelentkezett szerencsét próbálni – írja a portál. A rendőrség nyilván nem árulta el a pontos összeget, az eddigi jelentkezők pedig borzasztóan rosszul találgatnak, ráadásul egyikük sem emlékszik, hogy hol és milyen körülmények között „hagyta el” a pénzt.

A település polgármestere, Rodica Popa időközben egy briliáns ötlettel rukkolt elő: amennyiben a kárvallott nem jelentkezik április 10-ig, a helyi pópának szólnak, hogy a vasárnapi misén olvassa fel a rendőrségi felhívást és kérje meg a helybélieket, legyenek már egy picikét őszintébbek.

Kiemelt kép: Google Street View

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top