nlc.hu
Aktuális

Letartóztatták a halálos balesetet okozó férfit

Letartóztatták a férfit, aki a Ferihegyi repülőtérre vezető úton halálos balesetet okozott

Mint kiderült, korábban indult már ellene eljárás közlekedési szabályok megsértése miatt.

A Fővárosi Törvényszék közlemény szerint a férfi múlt csütörtökön érvényes vezetői engedély nélkül közlekedett a Ferihegyi repülőtérre vezető úton Budapest irányába. Sávváltás során nekiütközött egy vele azonos irányba haladó terepjárónak, majd átsodródott a szemben haladó sávba, ahol két másik autóval karambolozott. A balesetben a gyanúsított vezette gépkocsi utasa a helyszínen meghalt, a többi autó vezetője és utasa közül egy súlyos, három – köztük egy gyermek – könnyebb sérüléseket szenvedett, valamint jelentős anyagi kár keletkezett. A férfi a balesetet követően a tőle elvárható segítségnyújtás és adatai hátrahagyása nélkül távozott a helyszínről, nem győződött meg arról sem, hogy a
megsérült-e valaki. 

A helyszínről elmenekült férfit a hatóság korábbi nyilvántartási adatok és kamerafelvételek alapján tudta azonosítani, amikor elfogták, a kábítószergyorsteszt amfetamin jelenlétét mutatta ki a szervezetében. A közlemény szerint a férfi ellen az elmúlt két évben számos szabálysértési eljárás indult – többek között közlekedési szabályok megsértése miatt -, továbbá a gyanú szerinti bűncselekményeket ellene folyamatban lévő büntetőeljárás hatálya alatt követte el.

A férfi letartóztatását egy hónapra – június 10-ig – rendelte el a Budai Központi Kerületi Bíróság, a végzéssel szemben a gyanúsított és védője jelentett be fellebbezést, írja az MTI.

rendőrség

Fotó: Pixabay

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top