Aktuális
Szponzorált tartalom

Stúdióminőségű videókat forgathatsz a Xiaomi legújabb telefonjával (x)

Ha fontos számodra, hogy a telefonnal készített képeid és videóid csúcsminőségűek legyenek, akkor a Xiaomi legújabb, prémium kategóriás készüléke a lehető legjobb választásnak ígérkezik. A Mi 11-et ugyanis kifejezetten a filmezés szerelmeseinek készítette a gyártó a ma elérhető legjobb és legmodernebb szoftverek és hardverek felhasználásával. Vloggerek, lelkes szelfizők és fényképészek figyelem: ezzel a telefonnal olyan felvételeket lőhettek, amilyet korábban csak a profi filmes stúdiók tudtak!

Egyáltalán nem túlzás, ha az állítjuk: a Mi 11 képességei egy mini filmstúdió érzését keltik, és a videózáshoz és fotózáshoz az egyik legjobb elérhető készülék. A tripla kamera szigetének főkamerájával ugyanis 108 megapixeles képek készíthetők, ami nem kevesebbet jelent, mint hogy a világon ma ez a készülék rendelkezik a piacon az egyik legnagyobb felbontású kameraszenzorral!

Nem csak szép, de rendkívül okos ez a telefon. A videós képességei pedig jelenleg a legjobbak a piacon. (fotó: Xiaomi)

Nem csak szép, de rendkívül okos ez a telefon. A videós képességei pedig jelenleg a legjobbak a piacon (Fotó: Xiaomi)

Wagner Tibort, a Xiaomi magyarországi Country Managerét arról kérdeztük, minek köszönhető, hogy a Xiaomi egyre több telefonnal jelenik meg az okostelefonok felsőkategóriájában? „A Xiaomi nagy hangsúlyt fektet az innovációra. A kiemelkedő kameraminőség, a kijelző ugyancsak kiugróan magas képfrissítési rátája mára a márka védjegyévé vált, egyben az okostelefonok piacát is alaposan felforgatta, hiszen mindezeket általában a versenytársakénál kedvezőbb áron tettük elérhetővé. Kimondott törekvésünk például, hogy az 5G technológiát a legszélesebb fogyasztói rétegek számára is elérhetővé tegyük. Tehát egyszerűen a termékeink technikai jellemzői, minősége emelték a készülékeinket a felsőkategóriába, ahol egyben új standardokat is meghonosítottak.”

Minden felvételed tökéletes lesz

A Mi 11 esetében a kategóriában kiemelkedő, 108 megapixeles felbontás azt jelenti, hogy a felvételek kivételesen élesek, részletgazdagok és kristálytiszták, és nem csak az ideális, nappali fényviszonyok mellet, hanem akár sötétben is. Ugyanis a Xiaomi Mi 11 mindhárom kameráján – tehát a 108 MP-es hátoldalin, az ultra széles látószögűn és az előlapi kamerán is – működik a továbbfejlesztett éjszakai mód. Különösen látványosak a Mi 11 sötétben készített videói, amik jóval élénkebbek és szebbek a hasonló kategóriájú telefonoktól megszokott minőséghez képest, mivel a Mi 11 RAW formátumban is képes kiszűrni a képzajt. Az alábbi videóban megnézheted, milyen felvételeket készít éjszaka a Mi 11. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kamerázz úgy, mint egy filmrendező

A Mi 11-nél tehát mondhatni alapszolgáltatás az, hogy mindig hibátlan és éles felvételeid lesznek. Ehhez jön még a különféle effektusok és játszi könnyedséggel használható profi szűrők izgalmas extrája, amikkel minden eddiginél látványosabb, művészi színvonalú videókat készíthetsz.

Wagner Tibornak vajon melyik a kedvenc kamera-funkciója a Mi 11-en?

„A Mi 11 olyan trükköket is kínál, amiket csak a moziban szoktunk látni. Nekem ezek közül a személyes kedvencem a Magic Zoom mód. Ezzel thriller-szerű élményt lehet előidézni: olyan izgalmas és feszültséggel teli drámai illúzió kelthető, mintha a kamera egyszerre közeledne és távolodna a tárgytól.”

Wagner Tibor

Wagner Tibor, a Xiaomi magyarországi Country Managere

Ám ha a hangulat azt kívánja meg, akkor Freeze Frame Video móddal kimerevítheted és klónozhatod is a képeket. Ez utóbbitól az az érzése az embernek, mintha a film egyes részein megállt volna az idő, szóval egy kifejezetten játékos és hatásos trükkről van szó, ami nagyon jól használható például videós blogokban. Ez a kis videó például Freeze Frame módban készült.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ezenfelül támaszkodhatsz még a HDR10+ funkcióra, ami kontrasztosabbá teszi a felvételeket, és egyéni igényeid szerint állíthatod be a zársebességet, az ISO-t, a rekeszértéket és az EV-t, és természetesen készíthetsz timelapse videókat is. Ha pedig utólag oda nem illő tárgyakat vagy vonalakat találsz a felvételeken, az AI Erase 2.0 segítségével egy kattintással eltávolíthatod őket. Egyszóval a Mi 11 segítségével végleg magad mögött hagyhatod az amatőr videós korszakodat, és igazi filmrendezővé léphetsz elő.

Gyönyörű kijelző és fantasztikus hangzás

Nem csak a kamerák, hanem a kijelző is kristálytiszta képet ad: a Mi 11 készülék 120 Hz-es kijelzője az egyik legjobb a ma elérhetők között a maga ultranagy felbontásával és 10 bites színtechnikájával. A minden oldalról lekerekített, ízléses megjelenésű kijelzőben természetesen ujjlenyomat olvasó is található, az előlapi kamera pedig a mai divatnak és praktikumnak megfelelően diszkréten bújik meg a felső sarokban. Azt, hogy mennyire bízik a globális gyártó a kijelző extra minőségében, mindennél fényesebben bizonyítja, hogy a vásárlást követő egy éven belül a Mi 11-tulajdonosok ingyenes kijelző-szervizre is jogosultak, vagyis ha egy éven belül sérül a kijelződ, a Xiaomi helyi, hivatalos szervizközpontjaiban kicserélik neked.

Mozihangzást nyújtanak a Harman Kardon hangszórók (fotó: Xiaomi)

Mozihangzást nyújtanak a Harman Kardon hangszórók (Fotó: Xiaomi)

A látvány mellett a sztereó hangszórók is a lehető legmagasabb szintre emelik a Xiaomi Mi 11-et: a Harman Kardon által hangolt hangzás a mozifilmek hangzását és hangulatát idézik, és így külső hangszórók nélkül is élvezhető minőségben hallgathatod vissza a korábban felvett videóidat.

A Mi 11 funkciói valóban lenyűgözőek. De vajon mennyire sikerült a vásárlókat lenyűgöznie a márkának? Hol tart ma a Xiaomi a világban és Magyarországon? Wagner Tibortól megtudtuk: a Xiaomi ma a világ leggyorsabban fejlődő, jelenleg harmadik legnagyobb mobilgyártója, mindössze egy százalékkal lemaradva a második helyezettől. Európában a Xiaomi az idei első negyedévtől már a második legnagyobb piaci szereplő, Kelet-Közép-Európában pedig piacvezető. Magyarországon a Xiaomi egy viszonylag új, de rendkívül dinamikus márka: a Canalys jelentése alapján az idei első negyedévben szédítő, 311 százalékos növekedéssel a második helyre jött fel.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top