nlc.hu
Aktuális

Medve Isaszegnél

„Azt hittem, hallucinálok” – László már májusban látta a Pest megyei medvét

Egy férfi már májusban látta azt a medvét, amelyet hivatalosan csak július közepén észleltek Isaszegnél.
Medve Isaszegnél

Július közepén egy magányosan kóborló barnamedvéről kapott lakossági bejelentést és fotót a Pilisi Parkerdő. Az állatot Isaszeg külterületén látták, majd a nyomon követése érdekében vadkamerákat helyeztek ki, és a naponta ellenőrizték az érintettet körzetet. A medve azonban nem tűnt fel újra, talán már el is hagyta a térséget.

A Bors most azt írja, hogy egy férfi már májusban látta a medvét, de az hitte, rosszul lát, amikor szembetalálkozott a vadállattal.

Ahogyan átmentem a vasúti sorompón, és elkanyarodtam Isaszeg felé, abban a pillanatban, a kanyartól úgy 200 méterre megláttam egy nagy testű valamit az út szélén, ami mozgásban volt. Komótosan ballagott át az úton Nagytarcsa felé, édesanyámnak mondtam is a telefonba: »Anya, szerintem én egy medvét látok!« Elsőre azt hittem, hallucinálok

– idézte fel László a medvével való találkozását.

Édesanyja, és később barátai és felesége is megmosolyogták a férfi történetét, arról próbálták meggyőzni Lászlót, hogy csak egy nagy testű kutyát látott. Pedig neki volt igaza, nem káprázott a szeme, valóban medvét látott, de ez csak néhány napja bizonyosodott be.

(Kiemelt kép: DINPI)

Medvetámadások az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top