nlc.hu
Aktuális

Balatonba fulladt testvérpár

Megszólalt a gyászoló édesapa: tudott úszni a Balatonba fulladt testvérpár

Édesapjuk állítja, tudott úszni a Balatonba fulladt 13 és 17 éves fia.
Balatonfenyves

Szörnyű tragédia történt a Fonyódhoz tartozó Alsóbélatelep egyik szabadstrandján vasárnap délután, egy kamasz testvérpár fulladt a a Balatonba.

A fiúk gumimatraccal mentek be a vízbe, és korábbi hírek arról szóltak, hogy a 13 éves Zoltán és a 17 éves Tamás nem tudott jól úszni. Ezt most cáfolta a Blikknek megszólaló édesapa.

Egész kicsi koruktól vittük őket nyaralni. Ugyan nem versenyszerűen, de tudtak úszni. Akárhova mentünk, rendszeresen ugráltak a mély vízbe, sosem volt gond ezzel. Mindketten jó fizikumúak voltak, csak arra tudok gondolni, hogy felhevülhetett a testük, amikor belecsúsztak vagy beleugrottak a vízbe

– mondta megtörten az édesapa.

Az elhunyt fiúk húga, Dominika a partról nézte végig a drámai eseményeket. Eleinte igyekezett erősnek mutatni magát, de már nagyon sokat sír.

Az apa beszélt arról is, hogy az elhunyt gyermekei gyógyíthatatlan betegségben szenvedtek. A nagyobbik nyitott gyomorszájjal született, csak ülve lehetett altatni kicsiként, hogy ne fulladjon meg, mert a légcsöve folyton elzáródott. Emellett alig hallott és gyengén látó is volt. A kisebbik autoimmun betegséggel és lisztérzékenységgel küszködött.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: MTI / Varga György)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top