nlc.hu
Aktuális

A Meseország mindenkié könyv a nagymarosi könyvtárban

Leszedette a polgármester a Meseország mindenkié című könyvet a nagymarosi könyvtár polcáról

A nagymarosi polgármester szerint törvény tiltja, hogy az iskola közelsége miatt a Meseország mindenkié kint legyen a könyvtár polcán, ám ez nem igaz.
Meseország mindenkié

Az olvasók feljelentése alapján eltávolították egy dunakanyari település könyvtárából a Meseország mindenkié című könyvet – adta hírül diadalmasan a Vác Online, de a konkrét települést nem nevezték meg.

A polgármester a lapnak úgy nyilatkozott, hogy miután értesült arról, hogy a könyv kint van a polcon, személyesen átment a könyvtárba, és megbeszélte a könyvtárossal, hogy mivel a könyvtár az iskola közelében van, így törvény is tiltja, hogy „az ilyen típusú, LMBTQ-, szerinte is káros tartalmú könyvek” szabadpolcon lehessenek.

Ez azonban nem igaz, nincs olyan jogszabály, amely ezt tiltaná, a melegellenessé módosított pedofiltörvénynek sincs könyvtárakra vonatkozó része.

Később tovább dagadt az ügy, és kiderült, hogy a nagymarosi könyvtárról van szó. A 444-nek megszólalt a könyvtáros, aki elmondta, hogy nem értett egyet Heinczinger Balázs polgármesterrel, de a kérésének eleget téve levette a könyvet a polcról.

„Nincs ilyen törvény, ami alapján nekem ezt le kellene szedni, más könyvtárakban, akár a budapesti Szabó Ervin Könyvtárban is a gyerekkönyvek között ott van ez a könyv, ezért tettem én is a gyerekkönyvtári könyvek közé” – mondta a nagymarosi könyvtáros.

Állítólag a könyvtárlátogatók tettek feljelentést a kormányhivatalnál, ám a könyvtároshoz erről a polgármester kéréséig semmilyen információ nem jutott el, most várja a hivatal döntését.

(Kiemelt kép: Neményi Márton)

Meseország mindenkié az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top