nlc.hu
Aktuális

Teljes lezárás és kötelező oltás Ausztriában

Kötelező lesz az oltás Ausztriában

Hétfőtől teljes lezárást rendeltek el Ausztriában, jövő februártól pedig kötelező lesz a koronavírus elleni védőoltás.

Ausztriában a koronavírus terjedése miatt hétfőtől ismételten teljes lezárást rendel el a kormány, 2022. február 1-jétől pedig kötelező lesz a védőoltás az országban – jelentette be pénteken Alexander Schallenberg osztrák kancellár.

A vírus nem megy sehova, hanem itt marad velünk, a meggyőzési kísérletek és kampányok dacára túl kevés ember adatta be eddig magának a védőoltást – fogalmazott az osztrák kormány vezetője. „Nem akarunk ötödik, hatodik és hetedik hullámot” – szögezte le.

Ausztria oltás

Buszban működő oltópont előtt várnak a koronavírus elleni szérumra emberek Bécsben 2021. november 15-én (Fotó: MTI/AP/Lisa Leutner)

Az osztrák kancellár elmondta, hogy a lezárást 10 napra vezetik be, majd legfeljebb újabb 10 nappal meghosszabbíthatják. Az oltottak és a gyógyultak számára a most bevezetett korlátozások legkésőbb december 13-án véget érnek.

A 444 azt írja, hogy Ausztriában a lakosság 64 százaléka kapott két oltást, Magyarországon ez 60 százalék. Ausztriában az elmúlt két hétben 1719 fertőzöttet találtak százezer lakosra vetítve, itthon 1057-et. Az egymillió főre jutó halálozás viszont Magyarországon magasabb: 160, szemben az osztrák 54-gyel.

(MTI/nlc)

A járvány Magyarországon: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top