nlc.hu
Aktuális

A 2022-es Sziget fellépőinek névsora

Tudjuk, kikre pogózol jövő nyáron: ők már biztos fellépnek a Szigeten

A szervezők biztosak benne, hogy jövőre lesz Sziget, meg is vannak az első nevek.

Két év kihagyás után úgy tűnik, mindenki bízik benne, hogy 2022-ben tényleg lesz Sziget Fesztivál: a szervezők most hétfőn posztolták a jövő augusztusban érkező fellépők névsorát, igaz, viccesen csak a zenészek/frontemberek keresztneveit, hadd találgassanak a kommentelők. Most viszont itt az igazi, teljes neveket tartalmazó lista, és úgy tűnik, semmit nem bíztak a véletlenre: jól bevált, visszatérő előadókat találhatunk rajta, illetve olyanokat, akiket az utóbbi két év végül elmaradt fesztiváljaira is meghívtak.

A 2022-es Sziget Fesztivál fellépői

Forrás: Sziget Fesztivál/Facebook

Ki is emelünk hármat: őket kár lenne kihagyni!

Dua Lipát, ahogy mondani szokás, nem kell bemutatni, senkinek, egyrészt azért, mert ő a leghíresebb, másrészt pedig, mert 2018-ban itt járt, a koncertet pedig azóta is emlegeti mint élete legjobbját. Akinek mégis be kellene mutatni: a világ egyik legsikeresebb (brit) előadója, divat- és egyéb márkák kapkodnak utána, minden toplista állandó vendége, egyébként pedig harcos feminista, aki rendszeresen felszólal a zeneipari szexizmus ellen. Ja, és a dalai is nagyon jók.

Az Arctic Monkeys a brit garázsrockforradalom egyik hőse: egyszerű, hol zúzós, hol érzékeny, de mindig tökéletes nagyszínpad-alapanyag. Ráadásul jövőre lesznek húszévesek. Ez az egyik első, és azóta is legjobb slágerük.

A Caribou Daniel Victor Snaith kanadai zeneszerző egyszemélyes elektronikus projektje. Koncertezni – azaz, reméljük, a Szigetre is – együttessel érkezik. Éteri, pozitív, életigenlő zene, pont, amire szükségünk van, és amire alighanem jövő nyáron is szükségünk lesz. Nézzétek csak meg például ezt a videót:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top