nlc.hu
Aktuális

Ausztrália: gyerekek haltak meg egy ugrálóvár-balesetben

Több gyerek meghalt és több súlyosan megsérült egy ugrálóvár-balesetben Ausztráliában

Rendőrségi tájékoztatás szerint sok gyerek mintegy tíz méter magasról zuhanhatott le.

Öt gyermek meghalt és négyet válságos állapotban kórházban ápolnak, miután a szél felkapott és felborított egy ugrálóvárat az ausztráliai Tasmaniában, írja az MTI. A baleset az állam északnyugati részén fekvő Devonport egyik általános iskolájában történt egy tanév végi rendezvényen. Darren Hine rendőrségi szóvivő eleinte két fiú és két lány haláláról beszélt. Az ABC ausztrál műsorszolgáltató később a rendőrségre hivatkozva egy ötödik gyermek halálról is beszámolt.

mécses, halál

Fotó: Pexels

A baleset helyszínére a rendőrségen és a mentőkön kívül több mentőhelikopter érkezett. A szerencsétlenséget követően az iskolát bezárták.
Scott Morrison ausztrál miniszterelnök együttérzéséről biztosította az áldozatok hozzátartozóit, a mentőcsapatokat és a történtek szemtanúit.

Nem ez az első eset, hogy ugrálóvár-baleset történik, 2019-ben egy, Kína északnyugati részén található üdülőhelyen sérült meg több gyerek, egy kislány életét pedig már nem tudták megmenteni egy hasonló baleset során. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top