nlc.hu
Aktuális

Letöltendőt kaptak a Varga Judit sátrából lopó tolvajok

Elítélték a tolvajokat, akik Varga Judit és családja sátrából loptak

Az öttagú banda másokat is megkárosított.

Varga Judit igazságügyi miniszter 2020 júliusában családjával táborozós kenutúrára indult a Szigetközben. Egy ásványrárói kempingben egy fa közelében verték fel a sátrukat, és miután egy időre elhagyták szálláshelyüket, arra tértek vissza, hogy értékek tűntek el a sátrukból. Maga a miniszter nem nyilatkozott az ügyről, de a Szigetközben az eset után hetekig téma volt a lopás, nagy erőkkel indult meg a rendőrségi nyomozás, írja a Telex.

Kiderült, hogy Győr-Moson-Sopron megyében, 2020 júliusában elszaporodtak a kempingek, vendégházak, panziók vendégei sérelmére elkövetett lopások. A bejelentők legtöbb esetben arról számoltak be, hogy a sátrakból vagy a leállított, nyitott lakókocsikból, valamint az apartmanokba besurranva loptak el tőlük ismeretlenek különböző értékeket: pénzt, illatszereket, ruházati termékeket, elektronikus berendezéseket, számítógépeket, parfümöket, táskákat. Ennek a sorozatnak lett információink szerint a sértettje az igazságügyi miniszter és családja.

Varga Judit

Varga Judit igazságügyi miniszter 2021. november 11-én. (Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd)

 

 

 Az elkövetőkön 2020. augusztus 6-án éjjel, a Győr-Moson-Sopron megyei Nyúlon ütöttek rajta a rendőrök, miután egy magyar házaspár lakóautójából sportcipőt és némi készpénzt loptak. Az öt szlovák állampolgárral szemben 2021 áprilisában emelt vádat a Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség, és júliusban a járásbíróságon az előkészítő ülésen beismerték a bűncselekmények elkövetését, illetve lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról. Négyüket a bíróság 3 év 4 hónap szabadságvesztésre, 5 év kiutasításra és 2 év járművezetéstől eltiltásra ítélte, ötödik társukat pedig 3 év szabadságvesztésre, 5 év kiutasításra és 3 év járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet 2021. augusztus 16-án lett jogerős.

A Telex cikkében megjegyzik, az igazságügyi miniszter és családja a lopást követő évben ismét a Szigetközben vakációzott, július végén Varga Judit egy kenuból posztolva ezt írta: „Nyár, Szigetköz, család, kenuzás.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top