nlc.hu
Aktuális

Iványi Gábor lett az év embere

Iványi Gábor lett az év embere az RTL Híradó nézői szerint

Január másodikán zárult le a szavazás, és az RTL Klub Híradójának nézői a tizenegy jelölt közül Iványi Gábort, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség lelkészét választották az év emberének.
Iványi Gábor

Az RTL Magyarország Hírigazgatósága 2012 óta hirdeti meg Az Év Embere díjat, melynek jelöltjei olyan emberek lehetnek, akik kitartásukkal, emberségükkel vagy teljesítményükkel jó példát mutatnak. Idén a nézők Iványi Gábort gondolták díjra érdemesnek. A lelkész már ötven éve foglalkozik a rászorulók megsegítésével, ő és a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség nagyjából ezer munkatársa hosszabb-rövidebb távon harminc-negyvenezer embernek nyújt segítséget. Üzemeltetnek óvodákat, iskolákat, átmeneti szállókat és hajléktalanszállókat isírja a média1.

A díjátadásról készült felvételen Iványi Gábor elmondja, hogy bár ezt a segítő tevékenységet az emberek hozzá kötik, ez valójában sok száz munkatársával közös teljesítmény, ezért úgy gondolja, hogy a díj nemcsak az övé, hanem nekik is szól. Az elmúlt években a kormány elvonásai miatt a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség egyre nehezebb helyzetbe került, és csak az adományozók támogatásainak köszönhetik, hogy folytatni tudták működésüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top