nlc.hu
Aktuális

Bezárt a Royal Futár

Becsődölt egy magyar futárcég, már a megrendelt csomagokat sem szállítják ki

Felfüggesztette a tevékenységét a Royal Futár Hungária Kft., a vásárlók felháborodtak, mert a már megrendelt és kifizetett csomagjaikat sem kapják meg.
Csomagküldő futár a furgonja mellett

A Royal Futár Hungária Kft. a héten bejelentette, hogy bizonytalan időre felfüggeszti a tevékenységét, így keddtől kezdve nem vesz fel és nem szállít ki több küldeményt – vette észre az Index.

A leállás miatt rengeteg rengeteg vásárló felháborodott, mert a cég a webáruházakból már korábban megrendelt és kifizetett termékeket sem szállítja ki, a rendelés összegét pedig addig nem kapják vissza, amíg a webáruház és a futárvállalat nem egyezik meg. Az Index egyik olvasója például 271 ezer forint értékben vásárolt, ám az az eladó cég addig nem küldi újra a csomagját, amíg a futárcégtől nem kapja vissza.

A vállalat Facebook-oldalán sokan panaszkodnak, hogy nem kapják meg a küldeményeket, és állítólag a kommenteket törlik. Többen azt nehezményezik, hogy a cégtől semmilyen információt nem kapnak.

A Royal Futár a honlapjára kitett közleményben ezt írja a leállás okáról:

Számos üzleti partnerünk, így több megrendelőink és alvállalkozónk a társaságunkkal fennálló jogviszonyát megszüntette, melynek eredményeként társaságunk működése ellehetetlenült, gazdasági tevékenységünk folytatására a jelen helyzetben nem látunk lehetőséget.

​Arról is írnak, hogy az utánvétek kifizetésére, illetve utalására az összesítő leltár elkészülte után kerül sor. A feladott, de ki nem szállított csomagok átvételére pedig a raktárukban lesz lehetőség, amint azok visszakerülnek a vidéki alvállalkozóktól.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Pavel Danilyuk)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top