nlc.hu
Aktuális

Felnin közlekedő autós

Gumi nélkül, a felnin ment a szervizbe egy autós – videó

Csak a szerencsének köszönhető, hogy nem történt baleset.
kerék

Nem volt már gumi az autója bal első kerekén, a felnin ment egy sofőr Budapesten az Illatos úton a kereszteződés túloldalán lévő szervizbe – számolt be a Tények. A megdöbbentő esetet egy másik autó fedélzeti kamerája vette fel.

Egy vezetéstechnikai szakember szerint életveszélyes így közlekedni. Ráadásul villamos síneken is keresztül hajtott az autós, ha ott elakad, baleset is történhetett volna. “Ez egy életveszélyes manőver, hiszen az első kormányzott keréken van a hiánya a guminak. Félre húz az autója, tehát nagyon ellen kell tartani. Sőt maga a felni is meg van rongálódva” – elemezte a videót Csörgő László, aki szerint egy ilyen esetben kiszámíthatatlan az autó irányítása. A szakértő úgy véli, kilométereket kellett megtennie az autósnak, hogy ennyire elkopjon a gumi.

Így tilos közlekedni a KRESZ szerint, mert másokat is veszélyeztet. Akár a jogosítványát is elvehetik a hanyag sofőrnek.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Még több szabálytalan autós az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top