nlc.hu
Aktuális

Sokak szerint szexista az Országos Mentőszolgálat videója

Sokaknál kicsapta a biztosítékot az Országos Mentőszolgálat legújabb videója

Új munkaruhák érkeztek, de az erről készült videó sokak szerint félrement.

„Bajtársaink igényei szerint, már levehető ujjú mellénnyel, övvel, opcionális zsebekkel és kívülről betehető térdprotektorokkal érkeznek a mentők új munkaruhái, melyek kiosztása hamarosan megkezdődhet” – így harangozta be a Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat azt, hogy új munkaruhák érkeztek, és a bejelentéshez egy olyan videót is készítettek, amit sokan felháborítónak találtak.

A videóban négy nő unatkozik az íróasztalánál, amikor belép egy mentős férfi, hogy felpróbálja az új ruhákat, miközben zenei aláfestésnek Etta James I just wanna make love to you című száma szól. A kolléganők szemmel láthatóan nagyon elégedettek azzal a látvánnyal, ami eléjük tárul, szemüvegszárat harapdálnak, csábosan néznek, van, aki egy kicsit többet mutat meg a dekoltázsából. És persze volt, akinek tetszett a koncepció, de azért a kommentek alapján sokan voltak olyanok, akik szerint talán nem ilyen videót kellett volna forgatni. 

„Full szekunder szégyen! Miért kell bárki testét tárgyként kezelni 2022-ben??? Semmi nem jut eszünkbe, nyúljunk a szexualizáció témakörébe, csak most kivételesen nem nőket, hanem palikat tárgyiasítanak” – írja az egyik hozzászóló. „Tényleg ide jutottunk, hogy az OMSZ-ról ez a szexista videó jusson az eszünkbe? A mentősök legfőbb kritériuma, hogy dögös legyen, a nők pedig nyálcsorgatva agyhalottként viselkedjenek?” – írja egy másik. „Egyáltalán nem bánom, hogy már nem tartozom az omszhoz így ilyen videók után… iszonyatosan gáz.. de hajrá! Tetszik a népnek! Aztán csodálkozunk hogy a helyszínen meg semmi tekintélyünk….” – kommentelt egy volt kolléga. „Miért kell már egy életmentő foglalkozást űző embert tárgyiasítani? Nagyon tisztelem az OMSZ munkásságát, általánosságban az online kommunikációjukat is, de szerintem ez nagyon félrement” – áll egy negyedik kommentben.

Mentőautók

Fotó: MTI/Máthé Zoltán

(via Telex/444)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top