Aktuális

Felkészülni, éjjel jön az újabb havazás

És egy videót is megosztunk arról, hogyan csapott le egy nappal korábban az ítéletidő a Dunakanyarra.

Késő estétől észak felől megvastagszik a felhőzet, és az éjszaka második felében egyre többfelé számíthatunk havazásra, hózáporokra. Nagyobb területen a Dunántúlon és délen várható csapadék, így jelentősebb hótakaró is ezeken a tájakon alakulhat ki, a Bakonyban 7-8 centi friss hó is hullhat. Egészen nyugaton átmenetileg havas eső, ónos eső, illetve eső válthatja majd fel a havazást, keleten és az Északi-középhegységben pedig inkább csak kisebb hózáporok fordulnak elő. írja az Időkép.

A továbbiakban napközben észak felől csökken, felszakadozik a felhőzet, délután már csak északkeleten, keleten jöhet egy-egy kisebb hózápor. A legtöbb helyen 0 és +5 fok közé emelkedik a hőmérséklet, így a lehulló hó olvadni fog. Átmeneti mérséklődést követően szombat délelőttől főként a középső és nyugati tájakon ismét feltámad a szél, amely helyenként hófúvást okozhat, teszik hozzá. 

Hótoló halad a Zala megyében

Hótoló halad a Zala megyei Újudvar és Nagybakónak közötti úton Újudvar közelében 2022. január 21-én. (Fotó: MTI/Varga György)

 

Volt, ahol már a tegnapi nap folyamán is volt havazás, ugyanis egy záporos, zivataros rendszer érkezett csütörtökön Magyarországra, a MetKép fel is töltött egy videót arról, hogyan csapott le az ítéletidő a Dunakanyarra. Íme: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top