nlc.hu
Aktuális

Bírság miatt gyújtotta fel magát a vilonyai férfi

Szívszorító okból gyújtotta fel magát a férfi a veszprémi hivatalban – frissítve

Másfélmilliós bírság lehet a háttérben.
Égett épület

Döbbenetes okból gyújtotta fel magát a 74 éves férfi a Veszprémi Járási Hivatalban hétfő délután – tudta meg a Bors. Úgy tudják, a vilonyai férfi kutyája megharapott egy falubeli asszonyt, mire az feljelentést tett. Kiderült: a férfi nem látta el chippel a kutyáit, így másfél milliós bírságot kapott. Az idős férfi ezt igazságtalannak érezte, és megpróbálta kijárni, hogy a 33 ezer forintos havi bevételéhez mérten horribilis büntetést elengedjék, de nem járt sikerrel. Ezek után locsolta le magát benzinnel és gyújtotta fel magát.

A tűz miatt a járási hivatalból 37 embert kellett kikísérni. A férfin kívül senki más nem sérült meg, de az épületben jelentős anyagi kár keletkezett. Az ügyben a rendőrség közveszélyokozás gyanúja miatt indított eljárást.

Frissítés:

A veszprémi kormányhivatal közleményt adott ki az ügyben, amely szerint:

“a tragikus sorsú ügyfélre a kormányhivatal nem rótt ki 1,5 millió forintos büntetést. A férfit a hatóság azt követően bírságolta meg, hogy két kutyája megtámadott egy személyt. Az állatokról kiderült, hogy sem veszettség ellen nem voltak oltva, sem elektronikus azonosító transzponderrel nem rendelkeztek. A férfit ezért a kiszabható legkisebb, kétszer 15 ezer forintos bírság megfizetésére kötelezte a hatóság. A határozatban az ügyfél tájékoztatást kapott a részletfizetési lehetőségről.”

Van segítség!

Ha te vagy valaki a környezetedben krízishelyzetben van, hívd mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot.

Hívd a vonalat, ha: bizonytalan, hogy bántalmazó-e a partnered, szeretnéd átbeszélni a helyzetét és a lehetőségeidet, családon belüli, párkapcsolati erőszakkal kapcsolatban szeretnél hívni minket, szexuális erőszak vagy zaklatás ért, többet szeretnél tudni a bántalmazás természetrajzáról, érdekel, hogy hogyan támogathatnád érintett ismerősödet, kollégádat, rokonodat, tanítványodat.

PATENT Egyesület jogsegély-szolgálata: 06 70 220 2505, szerdánként 16-18 óráig és csütörtökönként 10-12 óráig.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top