nlc.hu
Aktuális

Melegrekord dőlhet meg csütörtökön

Néhány nap, és megdőlhet a melegrekord

Az előrejelzések szerint azonban nem örülhetünk sokáig a tavaszias időnek.

Igazán kora tavaszias lesz a hőmérséklet csütörtökön, ugyan az érkező hidegfront előterében feltámad a délnyugati szél, sokfelé élénk, erős széllökésekre kell majd számítani, de ezzel együtt enyhe levegő áramlik hazánkba, így 10 és 17 fok közé melegszik a levegő az ország legnagyobb részén a kora délutáni órákra, és északnyugaton akár 18-20 fokot is mérhetünk. Ez pedig azt jelenti, hogy veszélybe kerülhet a február 17-ére vonatkozó napi országos melegrekord, hivatalos mérések szerint ugyanis Sellyén 18,6 fok volt 1998-ban ezen a napon, és ez a jelenlegi rekord, írja az Időkép.

Tavaszias időjárás Budapesten

Járókelők a tavaszias időben Budapesten, a idősebb Antall József rakparton 2018. január 6-án (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Magának a hidegfrontnak az érkezése csütörtök délutánra várható, és ennek hatására egyre nagyobb területen fordul nyugatira, északnyugatira a szél, és számítani kell helyenként futó záporok megjelenésére, néhol akár az ég is megdörrenhet, és akár már a front előtt kialakulhat eső, zápor több tájegységünkön is, teszik hozzá.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top