nlc.hu
Aktuális

Megalázhattak az ápolók egy beteget, de a főorvost rúgták ki a Jahn Ferenc kórházból

Az ápolókat vádolják megalázó bánásmóddal, mégis a főorvost rúgták ki a Jahn Ferenc kórházból

Miután egy elhunyt beteg lánya szerint két ápoló megalázta az édesanyját, a főorvost rúgták ki, aki csak segített a páciensnek. A kórház szerint az elbocsátás nem függ össze az esettel.

Mi is beszámoltunk arról, hogy lánya szerint két ápoló megalázta és bántalmazta súlyos tüdőbeteg édesanyját a budapesti Jahn Ferenc kórházban. A nő később meghalt, lánya pedig panaszt tett a kórháznál.

Az rtl.hu most arról ír, hogy január 10-én szakmai indokokra hivatkozva felmondtak a kórház intenzív osztályán dolgozó Molnár Tibor főorvosnak. Szerinte kirúgása mögött az intenzív osztály vezetésének azon meggyőződése áll, hogy ő bujtotta fel feljelentésre az elhunyt nő lányát.

Lánya szerint édesanyját megalázátk a Jahn Ferenc kórházban

Lánya szerint édesanyját megalázták a Jahn Ferenc kórházban (Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

Molnár doktorra nem volt panasza az asszony lányának, azt mondja, tökéletesen látta el az 52 éves nőt, akit több mint egy évtizede ismert. Ő látta el azután is – egészen a haláláig –, amikor a család saját felelősségére légcsőtubussal hazavitette az asszonyt mentővel.

Az elhunyt nő lánya négy nappal anyja halála után, november közepén írt panaszlevelet a kórháznak az ápolók bánásmódjáról, erről a levélről Molnár doktor kollégáitól értesült. Az osztályvezető Molnár elmondása szerint ezután megkérte, „állítsa le” a családot, hogy ne tegyenek feljelentést.

Végül sikerült megelőzni a feljelentést, aztán mégis felmondtak Molnár doktornak. Elmondása szerint szóban azzal indokolták a döntést, hogy egyes nővérek nem voltak hajlandóak vele dolgozni. A főorvos azonban arra gyanakszik, az érintett nővérek elkezdtek attól tartani, hogy esetleg név szerint is kapcsolatba hozzák őket az üggyel.

Ez a felmondása után meg is történt, a család megnevezte a két nővért, majd feljelentést is tettek. Jelenleg az Országos Kórházi Főigazgatóság is vizsgálódik az ügyben. A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségének gyanúja miatt jár el.

A kórház közölte: a főorvos jogviszonyának megszüntetése nem hozható összefüggésbe a hírekben szereplő elhunyt beteggel, a betegbántalmazással kapcsolatos állításokat pedig határozottan visszautasítják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top