nlc.hu
Aktuális
Britney Spears a Kongresszusban mondhat beszédet

Britney Spearst meghívták az Egyesült Államok Kongresszusába, hogy beszéljen a gyámsága megpróbáltatásairól

A popsztárt és ügyvédjét, Mathew Rosengartot hivatalosan is meghívták az Egyesült Államok Kongresszusára, ahol azt szeretnék, hogy a gyámság intézményéről meséljen a saját tapasztalatai alapján.

Tavaly végre véget ért Britney Spears hosszú évek óta húzódó gyámsága, és az énekesnő kikerült az apja és a családja felügyelete alól. A tizenhárom éves tortúra végét Spears számos módon megünnepelte már. Szabadulásához még decemberben két kongresszusi képviselő, Charlie Crist és Eric Swalwell is gratulált. Bár a levelet még december elsején kapta, csak nemrég tette ki a közösségi oldalára az énekesnő, megköszönve a figyelmet és a kedvességet, és elmondva azt is, hogy csak most tart ott a gyógyulási folyamatában, hogy reagálni tudjon rá.

Britney Spears szelfije

Britney Spears egyik idei szelfije (Fotó: Profimédia)

A levél szerint Britney győzelme és szabadulása sokakat inspirálhat, és talán elindíthat egy olyan folyamatot, ami a törvény javításához vezetne. Britney a megköszönő posztjában leírta, hogy

Szeretnék segíteni másoknak, akik ilyen sebezhető szituációba kerülnek. Bátor akarok lenni! Bárcsak korábban is az lettem volna… Nagyon féltem, hiszen nincs rosszabb dolog annál, mint amikor a saját családod csinál olyat veled, amiken én is átmentem

– idézi őt a Variety.

A sorai végén afféle utóiratként jegyezte meg, hogy köszöni szépen a Kongresszus meghívását a Fehér Házba. A lapnak egy Spearshez közeli forrás elmondta, hogy az énekesnő és ügyvédje formális meghívást kaptak, hogy tanúskodjanak a Kongresszus előtt. Egyelőre nem tudni, élni akarnak-e a lehetőséggel. A levélben a kongresszusi képviselő megírta, hogy Spearst gyakorlatilag a gyámsága nagy idejében dolgoztatták, amiért nem kapott fizetséget, és nagyrészt egy olyan ügyvéd képviselte, aki leginkább a gyámja érdekeit védte, nem pedig az övét. Megkérték, hogy meséljen a Kongresszus előtt arról, hogyan sikerült végül magának igazságot szolgáltatnia, mert úgy hiszik, a szavaiból sokan meríthetnek erőt, ugyanakkor hozzátette, hogy ez a meghívás nem kötelezi semmire, hiszen kizárólag a saját jólétéért felelős, azt kell elsősorban szem előtt tartania.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top