nlc.hu
Aktuális

Holland drogbáró gyilkolta meg a magyar édesanyát

Holland drogbáró gyilkolta meg a magyar édesanyát

Éva holttestét az Oranje csatornába dobták Hollandiában. Drogbáró férje attól félt, hogy a felesége kitálalhat a titkos ügyleteiről a rendőrségnek.

Két napja az nlc is beszámolt arról a 37 éves magyar nőről, akinek a holttestét egy csomagtartóból dobták a vízbe Hollandiában, és a nő férjét, egy 52 éves asseni fogtechnikust tartóztatták le gyilkosság vádjával. Éva a családja számára már réges-rég eltűnt, az édesapja, István már két éve nem tudta elérni. Érezte, hogy lánya már nincs az élők sorában. Hollandiában egy járókelő lett figyelmes arra, hogy egy tetőcsomagtartóról valamit egy helyi csatornába dobtak. A feltételezések szerint a nő drogdílerként tevékenykedő férje, Jan lehetett az elkövető.

Bántalmazó kapcsolat

Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A Bors felvette a kapcsolatot az áldozat édesapjával, aki elmondta, hogy jövő héten utaznak Hollandiába a magyar nagykövethez és konzulhoz, hogy az adminisztrációt intézzék. A szakértők a halál okát még vizsgálják. A gyászoló férfi még 2020 januárjában tett a rendőrségen bejelentést arról, hogy  a lányát semmilyen módon nem éri el. Biztos volt benne, hogy a férje tartja fogva, hiszen a lányára nem volt jellemző, hogy csak így felszívódjon. A férfit egy brutális, elmebeteg pszichopatának tartja, akitől a lánya még 2019-ben eljött. Akkor Éva hazatért Magyarországra, egy ideig az apjánál lakott, majd bérelt egy lakást. A férfi utána jött, megtalálta, megverte és valahogy visszavitte Hollandiába. Mindezt úgy csinálta végig, hogy távoltartási végzés volt érvényben ellene, és kitiltották Magyarországról.

Meggyőződésem, hogy azért kellett meghalnia, mert újra el akarta hagyni, ez a vadállat pedig attól tartott, hogy kitálal a rendőrségnek. Jan kemény drogdíler volt és féltette a birodalmát

– mesélte az édesapa, aki be akarja perelni a holland lapokat, mert azok azt írják, hogy a lánya odakint prostituáltként és kábítószer-kereskedőként dolgozott. István azt is elmondta, hogy Jannak egy korábbi kapcsolatából már született két idősebb fia, de tőlük is eltiltották az erőszakos férfit. Évától is volt két gyermeke: Roxanát és Jant még 2019-ben emelte ki a családból a holland gyámhatóság, ők jelenleg egy védett házban élnek. István szeretné magához venni az unokáit, de az csak a későbbiekben dől el, hogy lesz-e erre lehetősége.

Ha segítségre van szükséged:

NANE SEGÉLYVONAL

Nők és gyerekek elleni erőszak áldozatainak és segítőiknek

06 80 505 101

hétfő, kedd, csütörtök és péntek 18-22 és szerda 12-14 óra között

PATENT EGYESÜLET

A jogsegély elérhető telefonon szerdánként 16 és 18 óra között és csütörtökönként 10 és 12 óra között a 06 70 220 2505 mobilszámon, illetve e-mailen a jog@patent.org.hu címen folyamatosan.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top