nlc.hu
Aktuális

Üdítőárusítás kukából kiszedett poharakban

Használt pohárban árulták az üdítőt az egyik miskolci pláza mozijába

Zsebre tették a diákmunkások a termékek árát, megkárosították a céget.
mozi

Kiszedték a kukából a popcornos dobozokat és az üdítős poharakat, majd újra megtöltötték és eladták diákmunkások az egyik miskolci pláza mozijában – számolt be a Tények. Azért csinálták, hogy az így eladott étel és ital árát zsebre tehessék. Ez úgy derült ki, hogy a mozilánc még 2019-ben feljelentette a diákokat, mert drágábban adtak el termékeket, a különbözetet pedig szintén eltették maguknak.

Egy orvos szerint súlyos betegségeket is el lehet így kapni. “Egy rosszul elmosott vagy egy kukából kiszedett pohár használata esetén olyan fertőzéseket kaphatunk el, amelyek cseppfertőzéssel terjednek. Ebben az esetben akár kialakulhat a mononukleózis, vagy elkaphatjuk a náthát vagy az influenzát is” – figyelmeztet Dr. Torzsa Péter családorvos.

Nemcsak Miskolcon, hanem Debrecenben és Budapesten is előfordult hasonló eset.

A Cinema City-nél azt mondták, nem tudtak a kukából kiszedett poharakról, ők egészen más (pénzügyi tranzakciós csalás) miatt jelentették fel a diákmunkásokat. A diákok ugyanis a kedvezményes áru termékeket teljes áron adták el, így a különbözetet szintén zsebre tudták tenni.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ez is érdekelhet:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top