Aktuális

Inspiráció családiházra, tervezhető költségekkel (x)

A munkaerőhiány és a dinamikusan változó költségek között lassan kristálygömbre van szükségünk ahhoz, hogy előre láthassuk, mikorra, milyen költségekkel épül fel majd álmaink otthona. Erre kínálnak frappáns megoldást a típusházak, amely főleg inspirációul szolgálnak és egy szerkezetkész épület előzetes költségbecslésében is segítenek.

Inspiráció családiházra, tervezhető költségekkel (x)
Hogyan, mennyiből, mennyi idő alatt? Tervezzünk!

A társasházi építkezéseknél néhány éve egyre népszerűbb az előre gyártott technológia, mivel jelentősen megkönnyíti a beruházók és a kivitelezők helyzetét. Logikus, hogy ezeket az előnyöket a családi házak esetében is lehet kamatoztatni.

A hazai piacon az előregyártás meghatározó képviselője a Leier, ezeket az előnyöket kidolgozott típusházainak sorával kínálja az építkezés előtt állóknak. Az első körben elkészült 12 Leier típusház és 3 garázs tervcsomagja előre gyártott kéregfallal, klímafödémmel, lépcső elemekkel különböző méretekben, stílusban segítik az előzetes kalkulációt, és inspirációt jelent a megbízónak, amellyel az építésszel való együttműködést is segíti. A 12 modellből 10 alkalmas legalább egy gyerekszoba kialakítására, így CSOK igénylésére. Vegyünk példának egy 80,47 m2 alapterületű, két szintes nappali + 3 hálószobás családi házat, melynek szerkezetkész ára a Leier kalkulációja szerint már 4 milliós összegtől megoldható, és mivel az elemek előre meghatározott ütemterv szerint érkeznek, elég 3 ember, és az őket irányító szakember 3- 4 napi munkája a szerkezetkész állapot eléréséhez.

Inspiráció családiházra, tervezhető költségekkel (x)
Tervek inspirációul

Fontos megemlíteni, hogy a Leier honlapján feltüntetett árak a szerkezetkész állapot alapanyagárait összegzik, a kivitelezés és szállítás költségeit érthető okokból nem tartalmazhatják. Az adott épület tervdokumentációjához a ház megépítéséhez szükséges anyagok megvásárlása esetén a megrendelő térítésmentesen hozzájut, de az adott telekre terveztetése az ő feladata. A cég dolgozik azon, hogy egyre több kivitelezőt, építészt tudjon ajánlani, és szakemberei igény esetén akár további segítséget is nyújtanak.

Inspiráció családiházra, tervezhető költségekkel (x)
Technológia számos előnnyel, nem a múlt „kísértetével”

A Leier típusházak többek között az előregyártott betonfalak és -födémek használatával tervezettek. Ezek kapcsán – tekintettel az innovációra – mára egyre kevesebbeknek jutnak eszébe az elavult panelházakhoz fűződő kellemetlen emlékek. Szakemberek szerint, az előre gyártott elemekből készült házak semmivel sem maradnak alul a klasszikus téglaépületektől, viszont nagy előnyük, hogy sokkal gyorsabban és pontosabban kivitelezhetők. Az elemek meghatározott ütemterv szerint érkeznek az építkezés színhelyére úgy, hogy az előzetes tervek szerint akár már a gyártás során belekerülhetnek az elektromos szerelvények, így nem kell a falakat se szétfúrni. És mivel a kész elemeket kell csak a helyükre tenni, jelentős élőmunkát is spórolhatunk velük.

További információ: https://www.leier.hu/tipushazak

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top