nlc.hu
Aktuális

Elfogták a kutyáját viperával verő férfit

Viperával ütlegelte a kutyáját, de elkapták

A Kyra névre hallgató eb elmenekült az ütések elől, de aztán visszatért gazdájának a házához.
vipera, állatkínzás, kutya, rendőrség

A gyanú szerint 2022. február 21-én este egy teleszkópos fémbottal verte saját kutyáját egy férfi a XVI. kerületben, a nyomozók állatkínzással gyanúsítják. – számolt be a BRFK Facebook-oldalán. Az esetről bejelentés útján szereztek tudomást az egyenruhások, akik a helyszínen elfogták a férfit. A 42 éves Sz. Károlynál kábítószergyanús növényi törmeléket is találtak, és azt is megállapították, hogy a kutya bántalmazása közben az egyik közelben parkoló autó tükre letört. A férfi lakóhelyén néhány gramm kábítószergyanús anyagot is lefoglaltak, valamint a vele szemben alkalmazott kábítószer gyorsteszt pozitív eredményt mutatott.

Sz. Károlyt a BRFK XVI. Kerületi Rendőrkapitányságára állították elő, ahol a nyomozók kábítószer birtoklása vétség, garázdaság vétség, valamint állatkínzás vétség kísérlete miatt hallgatták ki gyanúsítottként. Sz. Károly a gyanúsítás ténye miatt nem élt panasszal, az abban foglaltakat elismerte, érdemi vallomást azonban nem tett. Az Állat- és Természetvédelmi Őrszolgálat Facebook-oldalán arról is beszámolt, hogy az ütlegelés elől noha elmenekült a Kyra névre hallgató kutya később hazament gazdájának a ház elé, ahol már egy másik járőrkocsi várta. Mint írták, először sokkos volt és félelmében agresszív, de sikerült megnyugtatni és az orvosi vizsgálatra már szájkosár nélkül vitték el az őrszolgálat munkatársai. 

A rendőrség a bántalmazott kutyát az állatvédők telephelyén helyezte el, az eset további körülményeit pedig szakértők bevonásával vizsgálja.
A hatékony állatvédelem érdekében Budapest rendőrfőkapitánya nemrég együttműködési megállapodást írt alá az Állatmentő Ligával.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top