nlc.hu
Aktuális

Lebombáztak egy bevásárlóközpontot Kijevben

Lebombáztak egy bevásárlóközpontot Kijevben, legalább hatan meghaltak

Legalább hat halálos áldozatot követelt, hogy az oroszok egy bevásárlóközpontot bombáztak Kijevben.

A kijevi Podil városrészben lakóházakat és egy bevásárlóközpontot ért orosz tüzérségi támadás vasárnap este. Az AFP francia állami hírügynökség újságírója szerint legalább hat ember meghalt.

A tízemeletes épületet hatalmas erejű robbanás rázta meg, amely szétzúzta a parkolóban lévő járműveket, és több méter széles krátert hagyott maga után.

Füst gomolyog a kijevi Retroville bevásárlóközpont és a környékbeli lakónegyed elleni orosz támadás után 2022. március 21-én

Füst gomolyog a kijevi Retroville bevásárlóközpont és a környékbeli lakónegyed elleni orosz támadás után 2022. március 21-én (Fotó: ARIS MESSINIS / AFP)

A kiégett bevásárlóközpont hétfő reggel még mindig füstölt, a déli oldala teljesen megsemmisült, ahogy a parkolóban lévő fitneszközpont. is. A támadást Vitalij Klicsko, Kijev polgármestere is megerősítette, bár akkor még csak egy halálos áldozatról számolt be.

Az ukrán katasztrófavédelem vasárnap 22.48-kor kapott riasztást, hogy az orosz bombatámadás miatt több emeleten tűz ütött ki, és autók is lángra kaptak. Egy embert sikerült kimenteniük a romok közül, de tovább folytatják a kutatást további áldozatok után.

Egy szomszédban lévő lakótömbben – ahol az ablakok betörtek a robbanás következtében – azt mondták a helyiek, hogy már napokkal korábban is láttak egy egy mobil rakétavetőt a bevásárlóközpont közelében.

Korábbi beszámolók szerint az oroszok óvodát és szülészeti klinikát is bombáztak már, és lebombázták a több mint ezer civilnek menedéket nyújtó mariupoli színházat is.

(Guardian, MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top