nlc.hu
Aktuális

Szavazóurna van ma a Google Doodle-ban

A Google is választásra buzdít: így módosult ma a kereső logója

Speciális Google-logó készült az április 3-i voksolás alkalmából.

Ha ma indítasz keresést a Google-en, akkor egy új felület fogad téged a megszokott kép helyett. A Google is a 2022-es országgyűlési választásokra hívja fel a figyelmet: egy – magyar nemzeti színekben pompázó – szavazóurna került be a kereső logójába.

Így módosította a logóját, a doodle-t április 3-án a világ egyik legnagyobb internetes cége:

doodle

Választás 2022

Vasárnap reggel 6 órakor megkezdődött a voksolás az ország 10 243 szavazókörében az országgyűlési képviselő-választáson és a gyermekvédelmi kérdésekről rendezett népszavazáson. Este 7 óráig mintegy 7,7 millió választópolgárt várnak a magyarországi szavazókörökben az urnákhoz. A választópolgárnak a szavazatszámláló bizottság előtt igazolnia kell személyazonosságát, ezt bármilyen típusú személyi igazolvánnyal megteheti. A szavazatszámláló bizottság elfogadja továbbá az 1998 végétől kiadott lézergravírozott útleveleket, valamint a kártyaformátumú jogosítványokat is. Emellett a választópolgárnak igazolnia kell a lakcímét vagy a személyi azonosítóját is. A szavazóhelyiségben csak az a választópolgár szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel, a szavazatszámláló bizottság vasárnap már senkit nem vehet fel a névjegyzékbe.

Kiemelt kép: illusztráció, MTI/Veres Nándor

Ez is érdekelhet a 2022-es választásokkal kapcsolatban!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top