nlc.hu
Aktuális

Teszteltük a Dyson új légtisztítóját

Több dolgot tud, mint hinnéd – teszteltük a Dyson új légtisztítóját (X)

Új vendége van a nappalimnak, nevezetesen a Dyson legújabb légtisztítója, ami attól különleges, hogy a belső terek légtisztítása mellett nemcsak hűsíteni, de fűteni is tudja a szobát. Bevallom, előzetesen nem sok információm volt erről a készülékről, de ahogy egyre többet tudok róla, rá kell jönnöm, hogy nagyon praktikus és annál hasznosabb dologról van szó. Bemutatom egy kicsit közelebbről.

A készülék szinte teljesen összeszerelve érkezett hozzám. Nagyon minimalista és letisztult a termék, így jó kiegészítője lett a lakásnak. Szürke talpa, fehér teteje, és egy apró fekete kijelzője van.

A készülékkel érkezik egy távirányító, ami a készülék tetejére tapad mágnesesen, így soha nem kell távirányítót keresgélnünk a lakásban, de működtethetjük a készüléket okosapplikációval vagy akár hangvezérléssel is.

Dyson légtisztító

Hűt, fűt és még jól is mutat a nappaliban a Dyson új légtisztítója

De ne ragadjunk le a külsőségeknél, lássuk a funkciókat, mire is jó egy ilyen készülék? A távirányítóval egyszerűen bekapcsoltam, és a gomb segítségével az LCD kijelzőn nagyon sok hasznos információt meg tudtam jeleníteni. Láthatjuk rajta a jelenlegi levegőminőséget, a páratartalom értékét, a hőfokot, és még sok minden mást.

Nem is hinnénk, mennyi minden rontja a levegő minőségét, és a rossz levegőminőség nem csupán kültéri probléma, hanem az otthonunkban is gondot jelent. Ebbe akkor gondolunk bele igazán, amikor ez a készülék a nappalink közepén számszerűsítve mutatja meg, hogy milyen a levegő összetétele, milyen értékeket mér az egyes szennyeződésekkel kapcsolatban. Amikor tényleg ott van előttünk feketén-fehéren minden adat, akkor bizony egyre hasznosabbnak érezzük, hogy a légtisztítót működtessük a belső terekben.

A szennyeződések kapcsán olyanokra gondoljunk, mint a növények pollenje, a főzéskor keletkezett gázok, füst, az illékony szerves anyagok, a spray-ben található benzol, akár a gyertyák, és most megemlíthetném a szomszédban zajló építkezést is, ami óriási porral és ki tudja még mivel jár.  A Dyson légtisztítói ezeket automatikusan érzékelik és távolítják el a levegőből.

Az allergiások számára különösen jól tud jönni egy ilyen készülék, hiszen a pollenallergiát nem a nagyobb méretű virágpor okozza, hanem a finomabb, szabad szemmel nem is látható kisebb szemcsék, melyeket a szél akár több száz kilométerre is elvihet. A légtisztító ezeket az apró szemcséket is szűri, így az otthonunkban megszabadulhatunk a pollenektől.

Dyson légtisztító

Az allergiásoknak különösen jól tud jönni egy ilyen készülék

De hogyan is működik a légtisztítás?

Ahhoz, hogy eltűnjenek a levegőből a káros anyagok egy magas minőségű HEPA filterre van szükség, amit egy aktívszén szűrő egészít ki. Ezek a szűrők körbeveszik az eszközt, így bárhonnan is szívja a levegőt, az mindig megtisztítva áramlik vissza a szobába. A Dyson ajánlása szerint normál használat mellett a termék évente egyszer igényel szűrőcserét. Ha esetleg korábban is lenne rá szükség, ezt a készülék mutatni fogja nekünk a kijelzőjén vagy az applikációban.

Csak a Dyson légtisztítók rendelkeznek Air Multiplier™ technológiával, amely a távolabb lévő szennyeződéseket is képes a készülékbe húzni, majd tisztított levegőt juttatni a szoba minden részébe.

A légtisztító működtetéséhez 3 módot tudunk használni. Az automatikus folyamatosan figyeli a levegő minőségét, és ehhez választja meg a működési módot, az éjszakai, ami halkabban és alacsonyabb intenzitással működik, és az egyedi, ami értelemszerűen engedi, hogy teljesen személyre szabjuk az eszköz működését.

És akkor beszéljünk egy kicsit erről a hűsítő-fűtő funkcióról. A fűtő funkció itt az igazán nagy újdonság, mert a korábbi modellekkel csak hűsíteni lehetett.

Tavasszal van bőven olyan hűvösebb nap, amikor tökéletesen tudjuk tesztelni ezt az új funkciót. Számomra attól hatásosabb, mint egy klasszikus hősugárzó, hogy itt a forgó szerkezet folyamatosan keringteti a meleg levegőt, így sokkal intenzívebben érződik a melegedés a szoba minden részében. Az eszközben egy beépített termosztát van, melynek segítségével pontosan addig fűt vagy hűsít az eszközünk, ameddig azt előzetesen beállítottuk. És persze ne feledkezzünk meg arról a tényről, hogy itt a levegő akár hűsítve akár fűtve is áramlik a szobába, az már egy megtisztított levegő. Fűtés során hangosabb az eszköz működése, de ez csak addig tart, amíg a megfelelő hőmérsékletre fel nem fűti a szobát, utána automatikusan leáll, és csak akkor indul automatikusan újra, ha csökkent a hőmérséklet a megadotthoz képest.

A Dyson Purifier Hot+Cool HP07 légtisztítója minden szempontból egy olyan prémium eszköz, ami növeli a komfortunkat. Tisztább levegő, nyáron hűsít, télen melegít, így nincs olyan időszak, amikor ne jönne jól ez az eszköz az otthonunkban. A fenti termékjellemzőket végignézve rengeteg előnye van, és nem is csoda, hogy már én is nehezen tudom elképzelni a lakásomat egy ilyen multifunkciós eszköz nélkül.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top