nlc.hu
Aktuális

Rejtélyes, hogy miért zuhant a liftaknába a 11 éves fiú Dunaszerdahelyen

Dunaszerdahely: büntetőeljárás indul a liftaknába zuhant fiú ügyében

Az esetet vizsgálják. Egyelőre nem tudni, miért esett be a fiú az aknába.

“Súlyos következményekkel járó testi sértés ügyében indult büntetőeljárás” – árulta el Mária Linkešová kerületi rendőrszóvivő.

Hétfőn este a liftaknába zuhant egy fiú a dunaszerdahelyi Kertész utcában. A Paraméter.sk cikk szerint a felvonó a második és a harmadik emelet között rekedt meg, benne az édesanyával, hároméves kislányával és a 11 éves fiúval. Egy szomszéd sietett a segítségükre, akinek sikerült kifeszítenie a felvonó ajtaját, mentés közben azonban tisztázatlan körülmények között a fiú lezuhant a liftaknába.

Lena Košťálová kerületi tűzoltószóvivő elmondta, hogy a tűzoltók hegymászó technikát bevetve ereszkedtek le a kisfiúhoz a földszint és az első emelet közti liftajtótól, majd miután észlelték, hogy eltört mindkét lába, elsősegélyben részesítették, ráfektették egy gerinctartó lapra és azzal emelték ki az aknából. Linkešová kifejtette, hogy a lábain kívül a kisfiúnak a gerince is megsérült, az édesanyjától pedig megtudták, hogy először a dunaszerdahelyi kórházba, majd onnan a kramárei gyermekklinikára szállították, ahol műtétek várnak rá. “A rendőrség vizsgálja annak pontos körülményeit, hogy mi vezetett a kisfiú súlyos sérüléséhez. A felvonót az eset után lezárták, a meghibásodás eltávolításáig pedig használaton kívül marad” – közölte a rendőrségi szóvivő.

Dunaszerdahely: büntetőeljárás indul a liftaknába zuhant fiú ügyében

(Kiemelt kép: Unsplash) 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top