nlc.hu
Aktuális

Orosz invázió

A Fehér Ház szerint hónapokig, de akár tovább is eltarhat az orosz invázió

További szankciókon dolgoznak, hogy növeljék az Oroszországra nehezedő nyomást.

Oroszország fokozza a Kelet-Ukrajna elleni hadjáratát, és valószínűleg „több tízezer katona” telepítését tervezi a térségbe – közölte hétfőn a Fehér Ház. Úgy vélte, az orosz invázió legújabb szakasza hónapokig, ha nem tovább is eltarthat – írja a hvg.hu.

The Guardian cikke szerint Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója újságíróknak nyilatkozva az orosz-ukrán háborúról azt is mondta, hogy az orosz erők átcsoportosítása során az ukrán csapatok által nemrég visszafoglalt Bucsa városából származó képek tragikusak és sokkolóak.

Sullivan azt is elmondta, hogy intenzíven dolgoznak az európai szövetségeseikkel a további szankciókon, hogy növeljék az Oroszországra nehezedő nyomást.

Ukrán katonák megsemmisült orosz páncélozott katonai jármûvek roncsai mellett Bucsában, Kijev közelében 2022. április 2-án

Bucsa, 2022. április 3. Ukrán katonák megsemmisült orosz páncélozott katonai járművek roncsai mellett Bucsában, Kijev közelében 2022. április 2-án. Az ukrán hadseregnek mintegy 30 települést sikerült visszafoglalni a főváros körül (Fotó: MTI/AP/Rodrigo Abd)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top