nlc.hu
Aktuális

A 74-es troli balesetének részletei

Apró termetű, idősebb nő vezette a falat áttörő trolibuszt

Rejtély, mi okozhatta a 74-es troli keddi furcsa balesetét, szerencsére csak egy utas ült rajta, ő is jól van.

Balesetet szenvedett egy trolibusz kedd reggel a Kacsóh Pongrác út M3 kivezetővel párhuzamosan haladó szakaszán, és áttörte a zajvédő falat. Most kiderült: az illetékes kerületi rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja a kedd reggeli balesetet. Erről a BRKF tájékoztatta a Telexet. Hozzátették: a vizsgálat során megnézik a lehetséges műszaki okokat, és megvizsgálják, van-e felelőse a balesetnek. A tájékoztatás szerint bűnügyi felelősség nem merült fel, azaz nem közúti veszélyeztetés miatt indítanak eljárást.

A hírportál BKV-s szakszervezetektől megtudta: 

Egy apró termetű, törékeny nő vezette a trolit, aki nyilvánvalóan nehezebben tudja megtartani a trolibuszt egy veszélyesebb szituációban, mint egy erőteljesebb férfi kollégája. A baleset helyszínén nem találtak féknyomokat.

Az biztos, hogy nem esett ki az ülésből; valószínűleg eltört a kormányösszekötő rúd, de nem tudni, az ütközéstől-e, vagy eleve hibás volt a kormány. A sofőr mindenesetre a kormányra panaszkodott. A buszon mindössze egyetlen utas tartózkodott, aki az ütközésnél valószínűleg jól ki tudta magát támasztani, így nem sérült meg.

Balesetező 74-es troli

Az összetört trolibusz az M3-as autópálya kivezető szakaszán, a Budapest XIV. kerületében lévő Kacsóh Pongrác úti felüljáró közelében 2022. április 5-én (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

A 74-es trolinak mindenesetre elég mélyen van a reputációja: nem reprezentatív felmérésünk szerint ez Budapest legborzalmasabb járata.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top