nlc.hu
Aktuális

Mérgezés miatt halak haltak meg két városligeti tóban

Mérgezés miatt rengeteg hal pusztult el két városligeti tóban

Két tó halállományát is elpusztította Budapesten a városligeti tóba került mérgező anyag szerdán.

A környéken élő kutyasétáltatók kezdtek szerdán fényképeket megosztani a közösségi oldalakon, ahogy a tavat tisztító szakemberek haltetemeket emelnek ki a vízből.

városliget, tó

A Városligeti-tó (Fotó: MTI/ Jászai Csaba)

Mint kiderült, mérgezés miatt szedik ki az állatok tetemeit.  Az első információk szerint minden hal elpusztult.

Ráadásul nem olyan rég a margitszigeti japánkertből a városligeti tóba mentették át a halakat néhány nappal ezelőtt, mivel a margitszigeti japánkert tórendszerét le kellett engedni a tisztítás idejére, áttelepítették a halakat a városligeti tóba, hogy megmeneküljenek. Szerdán azonban ismeretlen eredetű és összetételű méreg került a városligeti tó vizébe, ami kipusztította az összes halat, néhány teknős élte túl a mérgezést, de egyelőre nem tudni, hogy milyen állapotban vannak, megmaradnak-e.

A kutyákat érdemes pórázon tartani a tónál, mert ha halat találnak, megehetik, ami veszélyes lehet.

Sajnos ember okozta mérgezések rendszeresen előfordulnak itthon és külföldön egyaránt, 2019-ben az Egyesült Királyság egyik legkedveltebb strandját kellett lezárni, a déli Worthingben, mert a hatóságok gyanúja szerint valamilyen mérgező anyag kerülhetett a vízbe.  

 

(EuroNews)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top