nlc.hu
Aktuális

A harkivi állatkerti gondozók meggyilkolása

Két gondozó maradt a harkivi állatkert összes állatára, az oroszok lelőtték őket

Csak az állatok miatt maradtak, nem harcoltak, mégis agyonlőtték őket.

Orosz katonák öltek meg két állatgondozót, akik azért maradtak a harkivi állatkertben, hogy gondoskodjanak az állatokról a harcok idején is – írja a Blikk. A Feldman Ecopark nevű állatkert munkatársai kapták a hírt, hogy két március elején eltűnt alkalmazottjuk meghalt. A dolgozók elmondták, a háború kitörésekor két kollégájuk az állatkartben maradt, hogy gondoskodjanak az állatokról, amelyeket nem tudtak evakuálni. Miután az állatkert többi dolgozója is visszatért a parkba, észrevették, hogy a két dolgozó eltűnt. A legrosszabbra számítva, a hatóságokkal együtt keresték meg őket az állatkertben.

Reménykedtek, de hiába: a holttestüket megtalálták a hatóságok. A jelek szerint lelőtték őket, majd egy hátsó szobában hagyták a testüket. Kollégáik elmondták: őrizni fogják a bátor és csodálatos emberek emlékét, és hiszik, hogy az embertelen tettesek megkapják a büntetésüket.

Oroszlán a harkivi Ecoparkban

A harkivi állatkertből evakuált egyik sérült, traumatizált fehér oroszlán (fotó: Vladimir Shtanko/Anadolu Agency via Getty Images)

A legutóbbi hír Harkivból, hogy két orosz katona meghalt, miután a helyiek mérgezett pitét osztogattak nekik.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top