nlc.hu
Aktuális

Macska okozhatott zárlatot a kispesti erőműben

Meghibásodás miatt füst volt a Kispesti Erőműben, egy macska okozhatta a zárlatot – frissítve!

Megsérült egy szigetelőelem, a Katasztrófavédelem munkatársai egyből a helyszínre siettek.
A Kispesti Erőmű Budapesten

Hétfő reggel zárlat miatt meghibásodott egy kábelfejet védő porcelánburkolat a Kispesti Erőmű egyik fogadó helyiségében. A tűzoltókat is riasztották, de szerencsére tűz nem keletkezett, és a lakossági ellátásban sem okozott kiesést az esemény – írja a hvg.hu a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása alapján.

Az erőmű tulajdonosa, a Veolia Magyarország Zrt. is arról tájékoztatta portált, hogy nem történt leállás, a problémát gyorsan elhárították, a szolgáltatás a részükről folyamatos. 

A hvg.hu információi szerint a zárlatot egy rossz helyre bemászó macska okozta.

UPDATE (12:38):

Az E.ON Hungária Csoport kommunikációs ügynöksége az alábbiakat közölte a történtekről az nlc-vel: “Ma reggel egy alállomáson üzemelő berendezésben történt meghibásodás, ez okozott kb. 40 perces üzemzavart a 18. kerületben, mely 3000 ügyfelet érintett egy nagyon rövid időre, tehát az, hogy egy erőműben történt robbanás, illetve hogy a kerület jelentős része áram nélkül maradt, nem igaz. 7:35 perckor már minden érintett ügyfélnél ismét volt áram. A Katasztrófavédelem munkatársai (a tűzoltók) valóban a helyszínre siettek, mert füst volt az alállomáson, de nem történt detonáció. Egy szigetelőelem sérült meg, ez okozta a füstöt.”

Zala megyében korábban hódok okoztak áramkimaradást, mert az általuk elrágott fák a vezetékekre dőltek.

(Kiemelt kép: Wikipédia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top