nlc.hu
Aktuális

Már halottaszsákba tették, amikor kiderült, hogy él

A halottasház munkatársai vették észre, hogy még él a sanghaji férfi

A hetek óta szigorú lezárások alatt álló városban az eset pillanatok alatt hatalmas felháborodást váltott ki.

Halottnak nézték és majdnem a halottasházba küldtek egy idős férfit egy sanghaji otthonban. Az ügyről videó is készült, amely óriási felháborodást váltott ki online – számolt be az esetről a 444.

sanghaji idősotthon, halottnak hitt lakó

A vasárnap készült felvételen a halottasház két dolgozója a halottaskocsi mögött kinyit egy sárga hullazsákot, hogy megmutassák az idősotthon dolgozójának, hogy a benne fekvő férfi még mozog. Az idősotthon munkatársa ellenőrzi a férfi életjeleit, majd visszazárja a zsákot, és odébb megy, megbeszéli két kollégájával, hogy mit tegyenek, majd a még mindig a hullazsákban fekvő, de életben levő férfit visszatolják az intézménybe.

A videó hatalmas felháborodást váltott ki Sanghajban, ahol a a koronavírus miatt március óta tartó lezárások nyomán egyre nő a feszültség.

A sanghaji hatóságok közölték, hogy az ügyben indított gyors vizsgálat eredményeképp hat embert elbocsátottak vagy megrovásban részesítettek. Négyen hivatalos személyek, illetve érintett még egy orvos valamint az idősotthon igazgatója. A büntetésen túl további nyomozás folyik ellenük.

A Guardian arról számolt be, hogy a történtek miatt az idősotthon nyilvánosan bocsánatot kért a halottasház pedig méltatta a kollégáit, amiért észrevették, hogy a férfi még él. Szemfülességükért fejenként 5000 jüan (körülbelül 260 ezer forintot) jutalmat kaptak.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top