nlc.hu
Aktuális

Bombát szántak szuvenírnek az amerikai turisták

Pánik az izraeli reptéren: bombát akartak szuvenírként hazavinni az amerikai turisták

Óriási pánikot okozott Izrael nemzetközi repülőterén egy amerikai család, akik egy bombát szerettek volna hazavinni szuvenírként, de a biztonsági ellenőrzésen észrevették a kis emléktárgyukat.
Robbanófej

A Tel Avivban található Ben Gurion Repülőtér rendkívül forgalmas reptér, így nem csoda, hogy múlt csütörtökön nagy volt a pánik, amikor a biztonsági szolgálat az egyik utas bőröndjében egy bombafejet talált. A család egyik meg nem nevezett tagja elmondta, hogy az Izrael által elfoglalt Golán-fennsíkon kirándultak, amikor felfedezték a fel nem robbant bombafejet, és valami rejtélyes oknál fogva jó ötletnek gondolták, ha hazahozzák onnan emlékbe – írja az Oddity Central.

A szemtanúk szerint a férfi egyszerűen csak előhúzta a bombafejet a hátizsákjából, megmutatta azt a biztonságiaknak, és azt kérdezte, hogy a bőröndjével kell-e feladnia. A biztonságiak megijedtek, és azonnal elrendelték a bomba környékének kiürítését. Az egyik utas azonban félreértette őket, és elkezdte azt kiáltozni, hogy „Lőnek a terroristák”, amire pánik tört ki a reptéren. Erről videófelvétel is készült, amin látszik, hogy az emberek vagy megpróbálnak elszaladni, vagy azonnal elbújnak. A bombafej valószínűleg még az 1967-es hatnapos háborúból maradt ott, és egyike a sok fel nem robbant robbanófejnek. A családot az eset után kikérdezték, és miután kiderült, hogy nem jelentenek fenyegetést, hazaengedték őket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top