nlc.hu
Aktuális

Vecsei H. Miklós főszerepben lesz

Vecsei H. Miklós főszerepet kapott egy 2,2 milliárdos állami támogatásból készülő filmben

A mintegy 120 fős stábbal készülő mozifilm forgatása júliusban kezdődik.

Vecsei H. Miklós és Nagy Katica főszereplésével készül film Semmelweis Ignácról, A láthatatlan gyilkos című alkotást Koltai Lajos rendezi. A Nemzeti Filmintézet Filmszakmai Döntőbizottsága 2,26 milliárd forintos támogatást szavazott meg a romantikus történelmi filmnek – írta az NFI közleményében.

Vecsei H. Miklós

Vecsei H. Miklós (Fotó: Smagpictures.com / Szabolcs Birton)

A láthatatlan gyilkos története 1847-ben, a forradalmat megelőző korban játszódik. Semmelweis Ignác tanársegéd egyszerre veszi fel a harcot a szülő nők láthatatlan gyilkosával és a konzervatív főnökei vaskalapos nézeteivel. Megszállottan kutat a gyermekágyi lázat kiváltó rejtélyes kórokozó után, amelyben segíti őt egy fiatal osztrák nővér. Az izgalmas nyomozás egyre közelebb hozza őket egymáshoz. A szenzációs felismerés azonban még nem jelent végső győzelmet: Semmelweisnek le kell győznie főnökei ellenállását is – írja a 24.hu.

„Semmelweis úgy érzi, hogy a sors kiválasztottjaként az ő dolga, hogy megtalálja a láthatatlan ellenséget – a gyermekágyi láz okozóját. Minden támadás és intrika ellenére halad az útján, megszállott és megalkuvást nem ismerő személyisége vezeti. A kórház vezetése mindent megtesz, hogy Semmelweis útját megkérdőjelezze és keresztezze. Az igazi tehetség, aki megtalálta ösvényét, megy az útján, néha indulattól vezérelve. Semmelweis Ignác magatartás-példáját kívánjuk továbbítani a nézőknek. A szenvedély, a kitartás és a következetesség sodró erejű filmjét szeretnénk elkészíteni – nagyszerű színészeket találtunk hozzá. A sors különös fintora, hogy mai világunk, 2020 óta ismét egy ilyen láthatatlan ellenséggel vívja csatáját” – nyilatkozta Koltai Lajos. A mozifilm forgatókönyvét  Maruszki Balázs és Kormos Anett készítette, producere Lajos Tamás és Vida József.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top