nlc.hu
Aktuális

5 évre is börtönbe kerülhet a buszsofőr

Buszban felejtett kislány: 5 év börtönt is kaphat a sofőr

A rendőrség halált okozó, foglalkozás körében elkövetett, gondatlan veszélyeztetés miatt nyomoz.
óvodabusz

Mint a Tények riportjából kiderül, gondatlansága miatt évekre börtönbe kerülhet az a buszsofőr, aki az óvodabuszban felejtette a 4 éves Inezt. A kislány 8 órát töltött a csaknem 50 fokosra felhevült járműben, teljesen kiszáradt, életveszélyes állapotban volt, amikor megtalálták. Azonnal kórházba vitték, de a szervezete pénteken feladta a küzdelmet.

A család összetört a tragédia miatt, a buszsofőrt pszichiátrián kezelik.

A Tényeknek nyilatkozó ügyvéd szerint az óvoda és a sofőr is felelősségre vonható. “Ilyenkor mindig figyelembe kell venni, hogy akinek a gondozására, nevelésére vagy felügyelete alá helyezik a kiskorút, az minden esetben felelősséggel tartozik a gyermekért. Ilyen esetben nyilvánvalóan az óvoda felelőssége az, akit elsődlegesen vizsgálni kellene az álláspontom szerint” – mondta Dr. Böröczky Kornélia 

Az óvodán kívül a buszsofőr is felelőtlen volt: nem ellenőrizte, hogy üres-e a busz, mielőtt bezárta az ajtókat. “Az elmondásuk alapján a sofőrnek annyi felelőssége lehet, hogy ő arról nem győződött meg, hogy a busz teljes egészében üres, azon egy gyermek sincs fent” – hangsúlyozta az ügyvéd, hozzátéve: “Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetést a Btk. legfeljebb 5 évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni“.

Kiemelt kép forrása: TV2 / Tények – videó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top