nlc.hu
Aktuális

Brutális kutyatámadás Erdőkertesen

Saját gazdáját marcangolta szét egy kutya Erdőkertesen

A család sokkot kapott, a négylábú most karanténba került.

Saját gazdája alkarját marcangolta szét egy kutya Erdőkertesen vasárnap reggel. A Tények úgy tudja, a 40 év körüli férfi éppen hazaért az éjszakai műszakja után, amikor megtámadta az Amerikai akita fajtájú eb. Azért lehetett agresszív, mert a gazdáján motoros bukósisak volt, a kutya pedig ettől megijedhetett, nem ismerte meg a gazdáját. A támadás után ráadásul el is szaladt, és mintegy 2 órát kóborolt a környéken. Végül visszajött a házhoz, ott fogta el a gyepmester: elkábította az ebet.

A súlyosan vérző férfit – akire a támadás után a testvére gyorsan szorítókötést tett – a váci kórházba vitték, meg kellett műteni.

A rémült szomszédok azt mondták, nem mertek kijönni a házból, mert az elszabadult kutya csupa vér volt. A rendőrök lezárták a környéket.

akita

Egy ilyen Amerikai akita kutya támadta meg a gazdáját – Fotó: illusztráció, iStock

A család sokkot kapott, azt mondták korábban sohasem volt agresszív a Dundi nevű kutyájuk. A Tények információi szerint a megtámadott férfi kicsi kora óta nevelte a négylábút.

Most a kutya két hetes karanténba kerül, ezután megvizsgálják majd. Ha az ebet veszélyesnek ítélik, elaltathatják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top