nlc.hu
Aktuális

Az elektromos rollerek miatt módosulhat a KRESZ

Az elektromos rollerek miatt módosulhat a KRESZ

A benyújtás előtt álló javaslatcsomag a vasúti átjárókra vonatkozó szabályokat is érinti majd.

A parlament hétfői ülésnapján a napirend utáni felszólalásokban szóba került a KRESZ módosításának kérdése is – számolt be az MTI. A fideszes Dunai Mónika azt kérdezte, hogy tervezik-e a KRESZ módosítását az elektromos közlekedési eszközökre vonatkozóan a balesetveszély csökkentése érdekében, amire Koncz Zsófia a Technológiai és Ipari Minisztérium államtitkára azt válaszolta,

Nem hagyhatók figyelmen kívül a megjelenő új közlekedési eszközök, ezért a tárca módosító javaslatcsomagot nyújt majd be, amely ezen eszközök mellett a vasúti átjárókat érintő szabályokat is átalakítja majd.

Koncz szerint az intézkedés alapvető célja, hogy minden közlekedő számára megteremtse a biztonságos közlekedés feltételeit.

elektromos rollerrel a városban közlekedő nő

Fotó: Pixabay

A Telex cikkében felelevenítette, hogy az elektromos rollerekről szóló KRESZ-módosítási javaslat már 2021 szeptemberében elkészült.

Június közepéig 47 súlyos vagy halálos baleset történt Magyarország vasúti átjáróiban, ami kétszer annyi, mint az utóbbi évek azonos időszakában. A MÁV és a rendőrség is folyamatosan kampányol a megelőzésért, az autósok viszont továbbra is hetente százával hajtanak a sínekre, amikor piros a lámpa, vagy törik le a félsorompót.

Korábban kollégánk készített hasznos összefoglalót arról, milyen szabályok vonatkoznak jelenleg az elektromos rollerek használatára. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top