nlc.hu
Aktuális

Meg akartak erőszakolni egy várandós nőt

Kis híján megerőszakoltak egy várandós nőt fényes nappal Miskolcon

A várandós nő lélekjelenlétének köszönhető, hogy nem történt szörnyű tragédia.

„2022. június 20-án 17 óra tájban, fényes nappal Miskolcon, a Kálvária lépcsősoron egy emberinek nem mondható, de jog szerint annak kezelendő élőlény megkísérelte megerőszakolni és megfojtani a feleségemet, aki 25. hetében járó, láthatóan is terhes (!!) fiatal nő, édesanya” – idézi a BOON a férj bejegyzését az esetről.

A férj azt írja, 25 hetes terhes felesége lélekjelenlétének köszönhetően nem fulladt óriási családi tragédiába az eset, ugyanis a dulakodás közben sikerült tárcsáznia a segélyhívót, majd azt kihangosította, hogy az elkövető is hallja és bekiabálta a helyszínt a telefonba. A támadó ezt hallva megijedt, majd a telefont magához ragadva elmenekült a helyszínről. Az elsődleges vizsgálatok alapján a nő és a babája is jól van. A férfi szerint senki sem segített a feleségének, pedig többen is elhaladtak a lépcsősoron, és hallhatták a segélykiáltásokat. 

Mintha a világ legtermészetesebb eseménye lenne egy terhes nő megerőszakolása

– fogalmazott a férfi.

A rendőrség néhány órán belül elfogta a támadót a kamerafelvételeknek is köszönhetően. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség jár el. A lap úgy tudja, az elkövető belügyi szerv dolgozója, konkrétan a Magyar Honvédség állományának a tagja lehet.

Azóta megjelent a Központi Nyomozó Főügyészség közleménye is, mely részletesen leírja a támadást. A Blikk által idézett közleményben azt írják, a 35 éves támadó hátulról átölelte a nőt, lehúzta a földre és a nyakánál fogva fojtogatni kezdte, hogy ne tudjon segítséget hívni. A várandós, fiatal nő az erőszak ellenére hangosan segítségért kezdett kiabálni, amire a férfi elkezdte a lépcső mellett található erdős részre húzni, közben pedig földről felvett avart tömött a szájába, hogy elcsendesítse. A nő ekkor átmenetileg abbahagyta a kiabálást, ezt tapasztalva a férfi elengedte a fejét és a száját, arccal a sértett lábai irányába a mellkasára ült és miután az alsótestét lemeztelenítette, a nemi szervét kezdte fogdosni. A nő folyamatosan ellenállt és eközben sikerült felhívnia a segélyhívó központot. Az elkövető ettől megijedt, elvette a nő telefonját és táskáját, és elfutott. A telefont és a táskát később eldobta.

A miskolci rendőrök már másnap elkapták a férfit, aki mindent tagad. Kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Tavaly Kistarcsán egy férfi kétszer erőszakolt meg egy várandós nőt. Amikor a nő megpróbált ellenállni, támadója a földre lökte, fojtogatta és ismét megerőszakolta. Ekkor a nő elmondta, hogy gyermeket vár, és sikerült a gyanúsítottat letolnia magáról. Ezután a férfi többször megütötte a terhes nőt, majd elhagyta a helyszínt.

rendőrség

Rendőrség (Fotó: MTI/Mihádák Zoltán)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top