nlc.hu
Aktuális

Súlyos baleset az országos biciklibajnokságon

„Van még két törött bordám és egy kulcscsontom és egy enyhe agyrázkódásom” – bicikliversenyzők elé hajtott egy autós Pannonhalmán

A versenyzőknek esélyük sem volt elkerülni az ütközést.
biciklis

Szabálytalan autós hajtott a bicikliverseny miatt lezárt útra, az országos bajnokság élmezőnye elé péntek délután. A versenyt vezető, épp hetvennel száguldó, kerékpáros boly négy tagja nekicsapódott a kocsinak, az első helyezett súlyosan megsérült. A kerékpárversenyzőknek esélyük sem volt kikerülni a kanyarodó autóst. Gönczy Gergő az RTL Híradónak mondta el, hogyan történt a baleset.

 

Az autó az indexelés nélkül és szemlátomást anélkül, hogy belenézett volna a tükörbe elkanyarodott balra miközben mi előztük és emiatt négyen csapódtak az oldalán” – elevenítette fel a történteket a kerékpáros, akinek az ütközés erejétől kitört a kerékpárvázából egy darab, a horzsolásokon kívül pedig súlyos sérülést is szenvedett. “Van még két törött bordám és egy kulcscsontom és egy enyhe agyrázkódásom, kicsit meghúztam az arccsontomat” – árulta el Gönczy Gergő, aki már otthon lábadozik, 6 hét rehabilitáció vár rá.

Mint az RTL Híradó riportjából kiderül, a 66 éves sofőrje ellen eljárás indult, az anyagi kár az 5 biciklin körülbelül 30 millió forint.

A bicikliseket a sérülésen és az anyagi káron kívül még a verseny szempontjából is komoly hátrány érte, mivel fontos pontoktól estek el a bajnokságban.

Kiemelt kép: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top